Agenda

DrechtStadLoop 2023

DrechtStadLoop 2023

De DrechtStadLoop is een sfeervol hardloopwedstrijd, met start en finish in het historische hart van Dordrecht, de oudste stad van Holland. De wegwedstrijd is populair bij zowel topatleten als recreatieve lopers, bij deelnemers van jong tot oud. De halve marathon is de hoofdafstand. De DrechtStadloop biedt ook prestatielopen van 5 km, 10 km en jeugdlopen van 400 meter (ook voor frame runners) en 2000 meter. Tevens zijn er bedrijvenlopen over een afstand van 5 en 10 kilometer voor ons goede doel.

De DrechtStadloop vindt dit jaar plaats op zondag 5 november 2023. De start en de finish zijn voor alle onderdelen op het Statenplein, in het centrum van Dordrecht, de oudste stad van Holland. Het vanwege nieuwbouwactiviteiten aangepaste parcours van de halve marathon ligt geheel op het eiland van Dordrecht en brengt je vanuit de historische binnenstad via het Reeland en Dubbeldam naar het zuidelijkste puntje in de nieuwe Dordtse Biesbosch en je loopt via Stadspolders weer terug naar de finish.

Albert Schweitzer – Bedrijvenloop
ln het programma van de DrechtStadloop is een 5 en 10 km bedrijven loop opgenomen. Deze bedrijvenlopen worden met name ondersteund door het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Bij de bedrijvenloop starten er teams van 4 tot 6 lopers ongeacht de samenstelling. De tijden van de eerste vier gefinishten bepalen het klassement. Het winnende team mag zich kampioen van Dordrecht noemen. Het overgrote deel van de inschrijfgelden gaat naar het goede doel.

Alle inschrijvingen gaan via de website. Kijk hier ook voor meer informatie en de kosten van het evenement.

Waar

  • Dordrecht
  • Nederland

Contact

  • info@drechtstadloop.nl
  • https://drechtstadloop.nl/