WeDo Missie

Dordrecht en wethouder economie Maarten Burggraaf hebben hebben ambities met betrekking tot dé MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

WeDo missie

Dordrecht en wethouder economie Maarten Burggraaf  hebben ambities met betrekking tot dé MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Hiervoor verstuurt de gemeente iedere twee jaar de Lexnova enquête onder Dordtse ondernemers. De uitkomst gaf aan dat er behoefte is aan meer lokale samenwerking en lokaal inkopen en aanbesteden.

Om meer inzicht te krijgen welke behoefte er leeft onder ondernemers is er een aanvullend onderzoek in Dordrecht uitgevoerd. Eén van de uitkomsten is dat er bij ondernemers behoefte is aan een online platform waar Dordtse ondernemers vindbaar zijn, elkaar kunnen vinden en waar ‘Support Your Local’ in Dordrecht centraal staat.

Dit is de basis en hét DNA waar het WeDo platform voor Dordtse ondernemers op is gebouwd: ‘Connect met heel ondernemend Dordrecht. WeDo, Doen, Dordrecht.

WeDo it together!

WeDo; dé plek waar ondernemers te vinden zijn voor samenwerking en opdrachten. Dé nieuwe manier om lokaal aan te besteden, de economie te stimuleren, verbinding te maken met Dordtse initiatieven en events. Zo zetten we Dordrecht als sterk MKB-netwerk neer. Alle informatie, voor jou als ondernemer, snel bij de hand, zodat jij maximaal kunt profiteren van het lokale netwerk.

In september 2021 is gestart met ‘Claim je bedrijf’. Ieder bedrijf kan zich kosteloos aanmelden, enige voorwaarde is: als ondernemer moet je ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en gevestigd zijn in Dordrecht. Zo kan iedere Dordtse ondernemer, burger, student of beleidsmedewerker bij de gemeente jouw bedrijf vinden. Of je nu schilder, bakker, vormgever of loodgieter bent, alle Dordtse ondernemers zijn welkom.

Dus tot WeDo! Doe mee! En zeg het voort!