Agenda

Kick-off bestemmingsmanagement in de Biesboschregio

Kick-off bestemmingsmanagement in de Biesboschregio

Ontvang jij ook regelmatig gasten die de Biesbosch bezoeken? Dan ben je van harte welkom op 31 januari 2024 op het Biesbosch MuseumEiland. Tijdens deze bijeenkomst wordt er meer vertelt over het project ‘Bestemmingsmanagement in de Biesboschregio’.

Het recreatief gebruik van Nationaal Park De Biesbosch en het gebied eromheen kent pieken en dalen. Meten is weten en inzicht biedt handvatten voor spreiding en groei. Op welke plaats en op welk moment zijn ontwikkelingen mogelijk? En welke invloed heeft recreatie op de omgeving?

Met dit project wordt er antwoord gegeven op deze vragen. Biesboschnetwerk wil de sociale, ecologische en economische waarde van bezoekers aan de Biesboschregio vergroten door te sturen op plaats, tijd en activiteit. Er wordt gekeken naar de hele Biesbosch, inclusief de aangrenzende gebieden zoals Nieuwe Dordtse Biesbosch, Recreatiegebied Hollandse Biesbosch en Noordwaard. Zo draagt het project bij aan een prettig woon- en leefklimaat in en rondom de Biesbosch, een aangename ervaring voor bezoekers en een toekomstperspectief voor recreatieve ondernemers die werkgelegenheid bieden.

Om dit te bereiken is iedereen die de Biesbosch een warm hart toedraagt hard nodig, want samen kom je verder (en weet je meer!) dan alleen. Op 31 januari wordt er vertelt over de beoogde aanpak en wordt het bureau voorgesteld dat gaat helpen bij de nulmeting en het verzamelen van data in 2024.

Vanaf 19:15 ben je welkom op het Biesbosch MuseumEiland. Aanvang is om 19:30. Je kan je aanmelden tot 30 januari door te mailen naar: biesboschnetwerk@dordrecht.nl

Waar

  • Hilweg 4
  • 4251 MT Werkendam

Contact

  • biesboschnetwerk@dordrecht.nl
  • https://np-debiesbosch.nl/biesboschnetwerk/