Agenda

Workshop: Design thinking

Workshop: Design thinking

Inhoud van de workshop
In organisaties wordt hard gewerkt om de processen optimaal te laten verlopen. Hierbij wordt aandacht gegeven aan interne zaken en verdwijnt de behoefte en de wens van de klant of eindgebruiker soms wat meer naar achteren.  Mensen zijn gewend om in patronen te denken en aannames te doen. En daarbij ziet de individu alleen het grotere geheel niet. Design Thinking is een iteratief proces dat ingezet wordt om complexe problemen op te lossen. De gebruiker met zijn of haar behoeftes staat daarbij centraal.

Tijdens de workshop maak je kennis met de 5 verschillende fases van Design Thinking en gaan we concreet aan de slag met een vraagstuk voor Techno Hub. In dit vraagstuk gaan we het stakeholderveld en de gebruikers van Techno Hub onderzoeken met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY®.

De LEGO® SERIOUS PLAY®-methode is een innovatief, experimenteel proces dat is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren. De methodiek zorgt voor 100% betrokken deelnemers en alle lagen in de organisatie kunnen meedoen. De methodiek legt verbinding tussen de hersenen en handen waardoor nieuwe inzichten ontstaan. De methodiek is experimenteel waardoor er snel aangepast kan worden op een veranderende omgeving. In een workshop worden één of meerdere vraagstukken inhoudelijk behandeld. Dit kan gaan om teambuilding, strategie- of visievorming.

Voor wie?
Managers/directeuren die enerzijds meer willen weten over creatieve manieren om met verandervraagstukken om te gaan in de organisatie. Anderzijds zien dat de Techno Hub waarde toe kan voegen aan het bedrijf en daardoor nieuwsgierig zijn om te bouwen aan een gezamenlijk inzicht hierop.

Meld je hier gratis aan.

Waar

  • Leerparkpromenade 50
  • 3312 KW Dordrecht
  • Nederland

Contact

  • https://www.duurzaamheidsfabriek.nl/