Agenda

Workshop: Systeemdenken

Workshop: Systeemdenken

Binnen diverse wetenschappelijke disciplines gaat men uit van het idee van systemen. Systeemdenken zie je onder andere terug in de techniek, de bedrijfskunde en de neurowetenschappen. Het systeemdenken verbindt als het ware deze disciplines met elkaar.

Inhoud van de workshop
Tijdens de workshop maak je kennis met de belangrijkste begrippen uit het systeemdenken. Je gaat na hoe die begrippen terugkomen binnen jouw vakgebied en in andere disciplines. Vervolgens ga je aan de slag met een aantal technieken. Door zo’n techniek toe te passen zet je als het ware een andere bril op, wat soms tot verrassende inzichten leidt. Bijvoorbeeld, over hoe het verkeerd kan gaan wanneer een specialist een complex probleem oplost.

Voor wie?
Het systeemdenken benadrukt het interdisciplinair werken. Door het combineren van kennis uit verschillende vakgebieden ontstaan nieuwe inzichten. Dat betekent dat de diversiteit van de deelnemers omarmd wordt. De workshop staat dus open voor deelnemers met o.a. technische, bedrijfskundige of onderwijskundige achtergrond.

Meld je hier aan.

Waar

  • Mollenburgseweg 82
  • 4205 NB Gorinchem
  • Nederland

Contact

  • https://www.technohub-smartdelta.nl/agenda/workshop-systeemdenken-30-09-22/