Bedrijfsprofiel

Stichting Wij voor de Jeugd

Bedrijfsomschrijving

De bedrijfsomschrijving van Stichting Wij voor de Jeugd

Locatie

 • Wiardi Beckmanplantsoen 7
 • 3317TS Dordrecht
 • Nederland

Contact

 • info@wijvoordejeugd.nl
 • +31611439623
 • https://www.wijvoordejeugd.nl/

Wij voor de Jeugd

Alle kinderen verdienen een eerlijke kans

OVER ONS
Wij voor de Jeugd is een stichting die de droom najaagt om ieder kind met gelijke kansen de maatschappij in te kunnen sturen.

Het is belangrijk dat alle kinderen een eerlijke kans krijgen binnen onze maatschappij. We weten allemaal dat er een aantal omstandigheden zijn, die het voor sommige kinderen lastiger maakt om op gelijke voet te starten of om op te kunnen groeien als andere leeftijdsgenoten. We zien steeds meer kinderen die door de thuissituatie niet kunnen deelnemen aan verschillende voorzieningen binnen Dordrecht.

Dit kan te maken hebben met de kennis en kunde van de ouders, de financiële situatie waarbinnen het kind opgroeit, op welke school het kind zit, de wijk waarin zij wonen, en de drempel naar de voorzieningen in de stad.

Missie
Gelijke kansen binnen onze maatschappij voor de jeugd. Onze aanpak richt zich op het sociale vlak, educatie en beweging. Het kind staat hierbij centraal. We werken samen met alle betrokkenen om dit doel te bereiken. Stichting Wij voor de jeugd blijft zich ontwikkelen en uitbreiden.

Visie
Ieder kind verdiend gelijke kansen, dezelfde goede start in de maatschappij. Wij werken samen met de gemeente, lokale sportverenigingen en stichtingen aan gelijke kansen voor ieder kind. Wij hebben aandacht voor educatie en beweging maar ook voor de (gezins)situatie van het kind.

In het kort
Al onze huiswerkbegeleiders, trainers, sociale medewerkers, vrijwiligers en sponsoren doen betekenisvol en belangrijk werk. Wij zijn ze erg dankbaar!

Reflectie is de motor van ontwikkeling, dat is wat wij de jeugd willen bijbrengen, maar dat is ook wat belangrijk is voor onze stichting. We kijken regelmatig met een kritisch oog naar onze aanpak en de diensten die we leveren, met als doel ons te ontwikkelen en verbeteren.

Het is onze ambitie om de jeugd in Dordrecht en omstreken onze diensten te kunnen aanbieden.

Kerndoelen
1. Ondersteuning bij onderwijs en start maken op de arbeidsmarkt
2. Ambulante jongeren helpen
3. Overlast door jongeren aanpakken
4. Criminele jongeren aanpakken
5. Sport als tool voor uiting voor emoties
6. Veilige en gezonde ontmoetingsplek bieden
7. Stimuleren van toekomstvisie

Strategie
Hoe willen wij ervoor zorgen dat ieder kind een gelijke kans krijgt? We hebben een aantal diensten die wij gratis aanbieden en waarvan wij hopen dat ieder kind die dit steuntje nodig heeft hier gebruik van maakt!

We proberen via sociale kanalen, flyers, mond-op-mond-reclame zoveel mogelijk ouders te bereiken zodat zij onze stichting leren kennen en hun kinderen naar ons willen brengen.

Onze diensten:

 • Huiswerkbegeleiding
 • Sport & Beweging
 • Het Life Goals-programma
 • Onderwijstraject Leer Kracht
 • Sollicitatiecoaching (toekomst)
 • Taalles voor ouders (toekomst)

CONTACT
06 11 43 96 23
info@wijvoordejeugd.nl
Sportpark Reeland

Halmaheiraplein 25, 3312 GH Dordrecht

© 2023 Wij voor de Jeugd.