2e Dordtse Ondernemers Boost video | Kwekersgilde

Geplaatst op 28 januari 2022

In het tweede videoverhaal van de Dordtse Ondernemers Boost staat Kwekersgilde centraal. Patrick startte in 2017 als circulaire stadskweker, urban farmer, met als doel om consumenten meer bewust te maken van lokaal, duurzaam en gezond voedsel dat in een stedelijke omgeving wordt geteeld.

Kwekersgilde heeft zich stevig verankerd in de stad Dordrecht en omgeving. Ze zijn verbonden aan lokale restaurants, scholen, sociaal-culturele organisaties en bedrijven, stadstuinen, gemeenten en meer. Door kennis over te dragen en gezond en lokaal voedsel te produceren, zoals de beroemde oesterzwammen gekweekt op koffiedik, maakt Kwekersgilde elke dag een impact!

Patrick haalt de koffiedik op bij Dordtse Horeca zoals de Crimp, Stadshotel Steegoversloot en ook Nobel’s. Op de (bewerkte) koffiedik, normaal een afvalproduct, teelt hij groenten, microgroenten en oesterzwammen. Deze groenten levert hij vervolgens weer terug aan de Dordtse horeca, die daarmee hun klanten een duurzaam, voedzaam lokaal product kunnen serveren met een verhaal.

Patrick roept andere Dordtse ondernemers op om zich aan te sluiten bij zijn local foodweb.

Kijk voor alle videoverhalen op: dordtseondernemersboost.nl

Bekijk hier de video: https://youtu.be/YmUJbrIp7Fk