A29: Heinenoordtunnel dicht in augustus

Geplaatst op 25 juli 2023

Na de Haringvlietbrug is de Heinenoordtunnel aan de beurt. Deze zomer gaat Rijkswaterstaat aan de slag met renovatiewerkzaamheden aan de tunnel. Op zaterdag 5 augustus starten de werkzaamheden. Hierna is de tunnel, verspreid over 2023 en 2024, ruim dertig weekenden en ongeveer veertig nachten gesloten. In de meeste gevallen in één rijrichting. Ga slim om met mobiliteit en bereid je voor op de werkzaamheden.

Het is onvermijdelijk om volledige hinder te voorkomen tijdens de renovatiewerkzaamheden. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer een uur. Rijkswaterstaat treft maatregelen om hinder te beperken. Hulp vanuit werkgevers én weggebruikers is daarbij onmisbaar. Pak waar het kan vaker de fiets, reis zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, reis buiten de spits of werk thuis.

Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers gebruik blijven maken van de Tweede Heinenoordtunnel. Dit is de tunnel voor bromfietsers, fietsers en voetgangers. Daarnaast biedt Ways2go verschillende fietsacties in de regio aan voor werkgevers en werknemers om fietsgebruik te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld gratis gebruikmaken van de waterbus en veerpont. Het openbaar vervoer blijft een goed alternatief voor de auto. Er worden speciale lijnbussen ingezet die door het werkvak of de Tweede Heinenoordtunnel kunnen rijden.

De tunnel is gebouwd in 1969. En vandaag de dag rijden er dagelijks ongeveer 110.000 voertuigen door de tunnel. Renovatiewerkzaamheden zijn noodzakelijk om de toekomstige veiligheid te waarborgen. Tijdens de renovatie worden de tunnel technische installaties en systemen voor bediening, besturing en bewaking van de tunnel vervangen. Ook krijgt de tunnel middentunnelkanaal met hierin een vluchtgang.

Lees hier het volledige artikel.
Afbeelding: Smart Delta Drechtsteden