Leegstand V&D pand voorbij

Geplaatst op 8 juni 2021

Nadat ontwikkelaar Reshape Properties in 2019 eigenaar is geworden van het voormalige V&D pand, is er hard gewerkt aan een nieuwe invulling voor het gebied en het pand. Dit zal bestaan uit een mix van winkels, kantoren en appartementen.

Om aan te sluiten bij de bouwstijl van het centrum van Dordrecht wordt het gedeelte aan de zijde van het Schefferplein gerenoveerd en zal de monumentale gevel in oude luister hersteld worden. ‘De locatie van het gebied moet er mooier en beter van worden voor zowel de bewoners als de rest van de stad.’ De zijde aan het Schefferplein zal worden ingevuld met commerciële functies, waaronder horeca op de begane grond en kantoorfuncties op de verdiepingen. Daarnaast zal een groot deel van het pand, circa 2/3 van het totaal, vernieuwd worden. In het nieuwe blok zullen langs de Kolfstraat en Statenplaats weer winkels komen op straatniveau en zal ook de openbare fietsenstalling een nieuwe plek krijgen.

De planning voorziet in start bouw tegen de zomer volgend jaar. Oplevering van de nieuwe woningen wordt begin 2024 verwacht, de nieuwe horeca, winkels en kantoorruimtes aan de Schefferplein kant zullen 1 jaar eerder, voorjaar 2023, worden opgeleverd.

Bron tekst en afbeeldingen: Reshape Properties.