Alle hens aan dek!

Geplaatst op 19 juni 2024

Voor de studenten van het Da Vincicollege was het 7 juni een bijzondere woensdagmiddag. 120 studenten deden mee aan de vijfde editie van de ‘Maritime Student Challenge’. Deze middag stond in het teken van oplossingen verzinnen voor uitdagingen vanuit de maritieme industrie. 

Zeven bedrijven binnen de maritieme industrie, die de ‘challengers’ werden genoemd, kwamen met verschillende uitdagingen op het gebied van digitalisering, robotisering, duurzaamheid en organisatie. De studenten kregen de kans om hier oplossingen voor te verzinnen. Met behulp van verschillende tools konden de studenten hun ideeën uitwerken en aan het einde van de dag presenteren aan de andere deelnemers. De presentatiemethoden liepen erg uiteen; van powerpoint presentaties en groot tekenpapier, tot Lego-stenen en zelfs de game Minecraft. 

Wie de meeste punten behaalde op de volgende drie criteria kon een prijs winnen: Duurzaamheid, Haalbaarheid en Innovatie & Creativiteit. Maar naast deze prijs was het voor de studenten een uitgerekend moment om kennis te maken met eventuele stageplekken of zelfs een toekomstige werkgever. 

Meer weten over de verschillende oplossingen? Bekijk dan hier de video.