Beschikbare financiering voor cybersecurity

Geplaatst op 26 september 2023

Beschikbare financiering voor de verdere ontwikkeling van innovaties op het gebied van cybersecurity

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Europese Commissie willen de innovatie van cybersecurity stimuleren. Dit doen ze door bijna 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor Nederlandse mkb-ondernemers en onderzoekers die cybersecurity-projecten verder willen ontwikkelen. De basisvoorwaarde voor een succesvolle ondernemer is digitale weerbaarheid. 

Tussen 2 oktober en 2 november 2023 kunnen geïnteresseerde Nederlandse ondernemers en onderzoeksorganisaties deze financiering krijgen vanuit de zogenoemde Cybersecurity Innovation Fund-regeling (CIF-NL). Aanvragen kan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Nederlandse ondernemers, mkb’ers in het bijzonder, spelen een belangrijke rol in de opbouw van een veilige cyberinfrastructuur. De CIF-NL-regeling biedt Nederlandse bedrijven extra ondersteuning voor het financieren van de volgende projecten; automatisering van bestaande cyberbeveiligingsoplossingen, behoud en scholing van personeel, veilig en privacy vriendelijk delen van data en nieuwe kleinschalige cybersecurity-oplossingen ontwikkelen of opschalen.

In totaal heeft het CIF-NL €930.000 beschikbaar, dit wordt gecoördineerd door NEXIS, het Nederlandse loket voor cybersecurity-innovatie en RVO. Per project kan een bedrag van minimaal €25.000 en maximaal €75.000 aangevraagd worden. 

NEXIS is onderdeel van het nieuwe EU-brede netwerk van 27 nationale loketten, aangestuurd door het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC). Het hoofddoel van NEXIS is het bevorderen van kennisuitwisseling en innovatie op het gebied van cybersecurity, zowel in Nederland als in Europa. De oprichting van NEXIS is geïnitieerd door het ministerie van EZK en wordt medegefinancierd door de EU.

Lees het gehele artikel van de Rijksoverheid hier.