Novalinn start in Dordrecht

Geplaatst op 28 juni 2021
Bezoek Novalinn Dordrecht

Op 28 juni 2021 is Dordt Onderneemt accountmanager  Boukje van de Ven  samen met wethouder Maarten Burggraaf  ontvangen door de eigenaresse Bente de Ridder van de Dordtse onderneming Novalinn. Bente heeft van haar droom haar beroep weten te maken en gaf tijdns het bezoek een inspirerende inkijk in de start en het runnen van haar eigen bedrijf  Novalinn. Zij runt het bedrijf niet alleen maar werkt nauw samen met haar moeder Petra de Ridder.

Van origine is Bente doktersassistente, maar al snel merkte zij dat haar hart ligt bij de oncologische zorg en ondersteuning van mensen met kanker. Dat is de reden dat zij een gespecialiseerde lingeriewinkel in Dordrecht heef geopend. Hier komt zorg, ondersteuning en kennis over borstkanker, protheses en lingerie allemaal samen. Bente: ‘Op jonge leeftijd ben ik geconfronteerd met kanker. Mijn moeder kreeg borstkanker toen ik pas 13 jaar oud was. Ik heb haar ziekte en de behandelingen als jong meisje dus bewust meegemaakt. Toen zij een aantal jaar geleden voor de tweede keer ziek werd, ontdekte ik dat ik heel erg graag mijn eigen bijdrage wilde leveren aan de zorg voor mensen met kanker.’ Zo besloten de dochter Bente en moeder Petra samen een gespecialiseerde borstprothese en lingeriezaak op te zetten genaamd Novalinn. Met hun persoonlijke aandacht en in combinatie met hun eigen kennis en ervaring, runnen zij samen dit prachtige bedrijf in Dordrecht. Het is een droom die uit is gekomen.

In 2020 is Bente gestart met haar onderneming en is de winkel gevestigd aan de Dubbelsteynlaan West 74 in Dordrecht. Op deze locatie is ook het bedrijf Pheadra gevestigd en samen vormen ze een uniek centrum voor oncologische zorg in het hart van Dordrecht. Starten midden in de coronacrisis heeft Bente ontdekt en geleerd dat er door innovatieve oplossingen er prachtige samenwerkingen tussen ondernemers kunnen onstaan! Het is fijn om te ondernemen in Dordrecht en daar ben ik trots op! sluit Bente af.