Boost voor Dordtse ondernemers in 2022

Geplaatst op 6 januari 2022
Dordtse Ondernemers Boost

Met ingang van januari start Tryb met een nieuw initiatief in Dordrecht; Dordtse Ondernemers Boost. Zo brengen zij samenwerking en verbinding tussen ondernemers in beeld om andere Dordtse ondernemers te inspireren en om elkaar lokaal te versterken.

Dordtse Ondernemers Boost maakt korte Dordtse videoverhalen over dé Dordtse ondernemers. Zij vertellen zelf over de kracht van lokaal samenwerken en ondernemen, delen hun passie, ervaringen, wensen en tips. De lanceringsvideo Dordtse Ondernemers Boost gaat op donderdag 6 januari in première. Daarna verschijnen er maandelijkse meerdere Dordtse Ondernemers Boost video’s.

Wethouder Burggraaf: “Wij zijn trots op de creativiteit en het doorzettingsvermogen van onze Dordtse ondernemers, inspirerend om dat nu ook in beeld te hebben. Ik hoop dat het Dordtse ondernemers aanzet om meer samen te werken met andere Dordtse ondernemers en elkaar opdrachten te gunnen. Het is juist nu van belang dat ondernemers elkaar in Dordrecht versterken.”

Jan-hein Boos van Tryb “Wij zagen dat er in de corona tijd veel consumenten initiatieven werden ontplooid onder noemer #SupportYourLocals. Hierdoor werden we getriggerd om vanuit onze expertise een bijdrage te leveren gericht op lokaal ondernemen en samenwerken. Wij willen de Dordtse ondernemers hiermee een hart onder de riem steken en een boost geven voor het nieuwe jaar, De Dordtse Ondernemers Boost.”

De afgelopen 22 maanden waren voor de meeste ondernemers onvoorspelbaar en een onzekere tijd. 2022 is dan ook een nieuwe start om #SupportYourLocals nog meer onder de aandacht te brengen. Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen, om de schouders er onder te zetten, te starten, te groeien of te versnellen met jouw onderneming. Ondernemen doe je elke dag! Lokaal samenwerken, elkaar blijven steunen, versterken en opdrachten gunnen is belangrijker dan ooit.

WeDo it together!

Tijdens de MKB-dag Dordrecht 2021 lanceerde de gemeente Dordrecht het Dordtse ondernemersplatform WeDo (www.wedo.nl). Met als doel het online verbinden en samenwerken te faciliteren voor Dordtse ondernemers. Hier kun je als ondernemer een profiel aanmaken en opdrachten plaatsen op WeDo Business, kosteloos. Maar vind je ook alle ondernemers info en lokaal nieuws dat voor jou, als ondernemer, relevant is. Inmiddels hebben 239 bedrijven zich aangesloten en komen er nog dagelijks nieuwe ondernemers bij en vinden opdrachten en lokale samenwerkingen elkaar.

Zo bezorgde Taxi Stam voor Dordtse winkeliers pakketjes met de kerst, en wordt specifieke financiële kennis aangeboden door een samenwerking van de gemeente met diverse lokale adviesbureaus om ondernemers te helpen bij de steunmaatregelen en moeilijke omstandigheden. En zo vonden nog meer ondernemers elkaar online voor een vruchtbare samenwerking. Zo maakt WeDo lokaal samenwerken makkelijker.

Wil je meer weten over het initiatief Dordtse Ondernemers Boost of heb jij een unieke lokale samenwerking die in beeld moet komen? Kijk dan op dordtseondernemersboost.nl 

Bekijk hier de video online