Bouw Energy HUB op Distripark Dordrecht van start

Geplaatst op 9 november 2022

DCB Energy is begonnen met de bouw van een Energy HUB op Distripark Dordrecht. Hier kunnen straks duurzame brandstoffen worden getankt zoals CNG+, LNG en synthetische diesel HVO100. Daarnaast komt er een laadplein voor het snel opladen van zowel elektrische scooters, trucks als auto’s.

Door een tekort aan benodigde materialen volgen snellaadpalen en de mogelijkheid om waterstof te tanken later. De HUB wordt voorzien van een brede toegang, ruime opstelplaatsen, low & high speed tanken, zonnepanelen en camerabeveiliging. Er komen op het terrein drie restaurants voor een koffie, een broodje onderweg of een uitgebreide lunch.

Bij een voorspoedige bouw, is de Energy HUB begin 2023 klaar.

Samenwerking bedrijven en overheid
Dankzij de innovatietafel van de regionale werkgeversvereniging Werkgevers Drechtsteden wordt gestuurd op economische ontwikkelingen, in samenwerking met bedrijven, organisaties, gemeenten en relevante stakeholders. Met elkaar worden nieuwe initiatieven vormgegeven en gerealiseerd. Mede hierdoor is ook de Energy HUB tot stand gekomen. De komst van de HUB past binnen het doel van de Drechtsteden om in 2050 energieneutraal te zijn en te stoppen met aardgas en fossiele brandstoffen.