Broodfonds

Geplaatst op 8 november 2023

Broodfonds is een initiatief van ondernemers. Samen met een groep zelfstandigen een buffer op te bouwen waarmee ze elkaar tijdens ziekte financieel kunnen steunen.

In Nederland zijn sinds 2011 al 658 Broodfondsen opgericht door 30.525 ondernemers. Wat Broodfonds bijzonder maakt is dat de ondernemers die elkaar steunen, elkaar ook kennen. Met elkaar maken zij een aantal basisafspraken, die ervoor zorgen dat het eenvoudig en betaalbaar blijft. Jaarlijks worden er bijeenkomsten georganiseerd en ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

In Dordrecht is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Aanstaande maandag 27 november organiseert Broodfondsen een bijeenkomst voor hen. Ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen.

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor verschillende beroepen. Kom naar de informatieavond op 27 november.

Meld je hier aan.

Klik hier voor meer informatie over Broodfondsen.