Coffee Based winnaar Scale Innovation Award 2023

Geplaatst op 20 maart 2023

Op maandag 13 maart vond de Scale Innovation Award 2023 plaats in de Duurzaamheidsfabriek. De award werd uitgereikt aan Coffee Based, een bedrijf uit Gorinchem. Daarnaast werd er ook een publieksprijs en een waarderingsprijs voor kansrijke startup uitgereikt.

Coffee Based vindt het zonde dat het grootste deel van de 100 miljoen kilo koffiedik, dat overblijft na het drinken van 12 miljard kopjes koffie per jaar in Nederland, momenteel wordt verbrand in afvalovens. De innovatie van dit bedrijf zorgt ervoor dat koffiedik wordt gebruikt als energiebron of grondstof voor nieuwe producten, zoals plantenpotten en koffiekopjes, wat koffiezetten circulair maakt.

Met de Digital Production Control System won Laskar Puntlastechniek gisteren de Publieksprijs. De innovatie van het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam valt onder de categorie Smart Industry. Het gaat om een digitale innovatie die ervoor zorgt dat er geen fouten meer ontstaan in het lasproces. Het systeem wordt toegevoegd aan een standaardmachine die op basis van data die 100% effectiviteit realiseert tijdens en lassen. Het voorkomt hoge kosten waar de lasindustrie op dit moment veel mee te maken heeft.

Ingenieursbureau Klink won de Waarderingsprijs voor kansrijke startup. Klink neemt met hun innovatie het risico weg door een inspectiedrone ondergrondse tankinspecties te laten verrichten, in plaats van een persoon. Met deze innovatie wint de startup een voucher voor twee coachinggesprekken.

Onze felicitaties gaan uit naar alle winnaars tijdens de Scale Innovation Award 2023.

Bron: Scale Innovation Award