Cyberscan voor mkb’ers in maritieme sector 

Geplaatst op 2 juni 2022

FERM en de provincie Zuid-Holland ondersteunen mkb’ers in de maritieme sector die hun cyberveiligheid willen vergroten. Via een voucher kunnen 15 Zuid-Hollandse mkb-ondernemers korting krijgen op een cyberscan. Zo krijgen zij een duidelijk beeld van de kwetsbaarheid van systemen en de weerbaarheid van hun bedrijf.

Voordelige cyberscan door cybervoucher

Doordat er steeds meer gedigitaliseerd wordt, neemt het risico op cybercrime toe. Met name de kleinere organisaties hebben niet altijd de kennis en kunde in huis om hun cyberveiligheid op orde te krijgen. Als overheid en partner van FERM wil de provincie Zuid-Holland daarbij helpen. Daarom wordt er een pilot gestart waarbij mkb’ers voor slechts 250 euro een cyberscan ter waarde van 1500 euro uit kunnen laten voeren door CGI. De scan van CGI is een ‘nulmeting’ en geeft een helder en praktisch inzicht in de beveiligingsrisico’s. Zo krijgen de bedrijven concrete ideeën over wat er beter kan op het gebied van cybersecurity.

Gezocht: Zuid-Hollandse mkb’ers met maximaal 50 medewerkers

De provincie Zuid-Holland is voor deze pilot op zoek naar mkb’ers in de maritieme sector (Haven Industrieel Complex). Bestaat jouw organisatie uit maximaal 50 medewerkers? Ben je gevestigd in Zuid-Holland? En heb je interesse in deze scan voor een praktisch inzicht in de cyberweerbaarheid van jouw organisatie? Meld je dan aan via communicatie@ferm-rotterdam.nl.

Wil je meer weten over de pilot met de cybervouchers? Neem dan contact op met Bart Spée door te e-mailen naar b.spee@phz.nl. Of kijk op www.ferm-rotterdam.nl/mkb-scan en neem contact op met FERM via communicatie@ferm-rotterdam.nl.