De inspirerende werkplek voor ondernemers

Geplaatst op 25 januari 2024

Thuis komen als ondernemer, dat kan in het Drechtsteden Ondernemerscentrum “DOC”. Als ondernemer heb je vaak behoefte aan meer dan een kantoor, wifi en koffie. Samen kunnen sparren, gebruik maken van elkaars diensten/producten, samen lunchen, brainstormen, een gezellige vrijdagmiddagborrel, noem het maar op. Daarnaast biedt DOC ondernemers de mogelijkheid om gebruik te maken van een breed scala aan beroepsopleidingen, van commercieel tot aan techniek. Studenten ondersteunen ondernemers met (digitale) vraagstukken. Andersom voorzien ondernemers studenten van inspirerend onderwijs. 

Samenwerkingen en innoveren
Blijven innoveren is van groot belang, daarom wil de gemeente Dordrecht de komende jaren veel nieuwe banen creëren. Dat kan alleen door de groei van bedrijven of nieuwe ondernemers naar de regio te halen. Vaak zijn dit startups. DOC is een plek waar je als startups en ondernemers terecht kunt als je op zoek bent naar een lokaal netwerk. Zo zijn er de afgelopen jaren al mooie samenwerkingen ontstaan tussen gemeenten in de Drechtsteden, waar starters, ondernemers en studenten van kunnen profiteren. 

Leren van en met elkaar
Bij het oplossen van vraagstukken werken studenten van Da Vinci College en HBO Drechtsteden samen met ondernemers en gemeenten. Door studenten te laten werken aan praktijkcases zien ze direct de resultaten van de geleerde stof. Studenten zien kansen en mogelijkheden waar veel ondernemers nog geen weet van hebben. Hierdoor hebben beide partijen baat bij de samenwerkingen.

Door de verschillende werkplekken zit er altijd een geschikte werkplek voor je bij. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Bekijk dan de site van DOC: https://www.mijndoc.nl/