Digital Mainport Lab officieel geopend

Geplaatst op 9 december 2022

Op 16 november is het Digital Mainport Lab feestelijk geopend in de Duurzaamheidsfabriek. Het Lab is een direct resultaat van de ‘innovatie roadmap’ Digital Mainport Drechtsteden. Dit is een programma dat maatschappelijke en economische impact nastreeft door toegepaste innovatie en slimme samenwerking in regio Drechtsteden en met bijvoorbeeld andere ‘fieldlabs’ in de provincie en erbuiten.

Digitale opening
In lijn met de naam, vond de feestelijke opening grotendeels digitaal plaats. Digital Mainport Lab is namelijk dé plek waar met digitalisering impact wordt gecreëerd op economisch en maatschappelijk vlak. Onder leiding van Maarten Burggraaf (wethouden gemeente Dordrecht), Joost Weeda (secretaris Economic Development Board), Max Remerie (business developer Digital Mainport Drechtsteden) en Daan Wortel (director Duurzaamheidsfabriek) werd het Lab geopend.

Intentieverklaring
Gelijktijdig met de opening hebben de Duurzaamheidsfabriek en de Innovatie Roadmap Digital Mainport Drechtsteden een intentieverklaring ondertekend. Hierin is afgesproken om samen met het Digital Mainport Lab opleidingen op te zetten en te experimenteren in de Duurzaamheidsfabriek.

Lees hier het volledige artikel.

Afbeelding: Smart Delta Drechtsteden