Ga jij al voor zero?

Geplaatst op 18 april 2024

Op 1 januari 2026 gaat de zero-emissiezone voor logistiek in Dordrecht in. Zo blijft de binnenstad bereikbaar en werkt Dordrecht aan een schoon en veilig stadshart. 

Kom je veel in de Dordtse binnenstad of onderneem je vanuit de binnenstad? Dan krijg je met deze zero-emissiezone te maken. Je mag straks als ondernemer niet meer de zone in met een bestelbus of vrachtauto die rijdt op benzine, (bio)diesel of lpg. Rij je al met emissievrij vervoer? Dan blijf je welkom in de zone, binnen venstertijden. Check hier gemakkelijk of jouw huidige bestelbus of vrachtauto de zone in mag. 

Hoe kan je dat aanpakken?
De invoering van de zero-emissiezone in Dordrecht brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee voor ondernemers. De gemeente streeft ernaar om samen met ondernemers de overgang naar emissievrij transport binnen de binnenstad tegen 1 januari 2026 te realiseren. Je zou kunnen overwegen om met mede-ondernemers gezamenlijk te investeren in elektrische vrachtfietsen of bestelbussen. Of maak gebruik van een stadshub aan de rand van Dordrecht

Lees verder hoe ondernemers zich hebben voorbereid op de zero-emissiezone: https://doehetzero.nl/gemeente/dordrecht/