Dordrecht stijgt 100 plaatsen in lijst MKB-vriendelijke gemeenten

Geplaatst op 13 juli 2021

Dordtse ondernemers vinden de gemeente Dordrecht deskundig en betrouwbaar en waarderen de prijs-kwaliteitverhouding. Dat blijkt uit onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente dat onderzoeksbureau LexNova iedere twee jaar uitvoert voor MKB-Nederland. De verkiezing is gehouden onder 351 gemeenten. Op de ranglijst voor steden (vanaf 100.000 inwoners) eindigt Dordrecht op plek 35, op de totale ranglijst op plek 79. Een stijging van 100 plaatsen sinds de laatste verkiezing!

Wethouder Economische Zaken Maarten Burggraaf: ‘We zijn op de goede weg met onze dienstverlening aan ondernemers. Deze plek in de lijst met alle gemeenten is echt een mooie opsteker, daar zijn we trots op. Maar we zijn er nog niet. Het is onze ambitie om te horen bij de top 5 van de MKB-vriendelijkste steden. De resultaten van het onderzoek geven goede aanknopingspunten om nog verder te verbeteren. Daar gaan we de komende jaren, samen met de ondernemers, aan werken.’

Stijging resultaat van samenwerking met ondernemers
Op basis van de resultaten van de verkiezing in 2018 heeft de gemeente een verbeterprogramma ontwikkeld. Speerpunten daarin waren de zichtbaarheid van de accountmanagers van Dordt Onderneemt, onderzoek naar ervaringen van ondernemers met de dienstverlening en het opzetten van de jaarlijkse MKB–dag om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Samenwerking met de doelgroep stond daarbij centraal.

Jeroen Put, voorzitter van de Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV): ‘Mooi om te zien hoe kort de lijntjes nu zijn en hoe de samenwerking de laatste jaren intensiever is geworden. Voor een optimale dienstverlening kunnen we als ondernemers ook een steentje bijdragen, door onze ervaringen en wensen te delen, en dat doen we dan ook graag.’

Kansen voor verdere verbetering
De blik is nu gericht op het nog verder verbeteren van het ondernemingsklimaat. De onderzoeksresultaten van LexNova laten zien dat de kansen hiertoe liggen in de snelheid van de dienstverlening. En we zetten nog verder in op verbinding zoeken met ondernemers, onder andere met themabijeenkomsten. Ook willen we het lokaal inkopen meer stimuleren.