Duurzaamheidsfabriek: waar studenten en bedrijfsleven samenkomen

Geplaatst op 22 mei 2024

De Duurzaamheidsfabriek biedt een inspirerende omgeving en directe toegang tot hoogwaardige expertise voor studenten uit het beroepsonderwijs. In de Duurzaamheidsfabriek zet MDIM Ingenieurs zich regelmatig in om zowel studenten als bedrijven te ondersteunen bij technisch innovatieve projecten. Dit is vooral van belang voor bedrijven die graag samenwerken met mbo- en hbo-studenten, maar zelf niet over de benodigde capaciteit of inhoudelijk expertise beschikken. 

Ondersteuning van technisch talent
MDIM Ingenieurs heeft zich bewust in de Duurzaamheidsfabriek gevestigd vanwege de sterke verbinding met het regionale netwerk van bedrijven en om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van technisch talent. 

Onlangs hebben studenten, onder begeleiding van MDIM, diverse projecten gerealiseerd in verschillende sectoren. In de machinebouw hebben ze een bandmachine doorontwikkeld en aangepast voor een vooraanstaande zeilmakerij. 

In de maritieme sector hebben studenten een innovatief dockingstation voor het opladen van elektrische boten ontwikkeld. Voor de offshore-industrie hebben ze, in het kader van het indrukwekkende Wavehexapod-project, onderdelen ontwerpen die energie opwekken uit deiningen. Dit project was zo succesvol dat de studenten genomineerd zijn voor de Scale Innovation Award. 

Het multidisciplinaire expertteam van MDIM begeleidt studenten niet alleen bij deze projecten, maar denkt ook actief mee over de meest geschikte technologische oplossingen. Soms zet het bedrijf zelfs zijn eigen middelen in om projecten te versterken of om deze na afronding door studenten verder uit te werken. 

Wil je graag meer weten over MDIM Ingenieurs en de Duurzaamheidsfabriek? Lees dan snel hier verder.