Ernstige verkeershinder: Haringvlietbrug

Geplaatst op 31 mei 2023

De Haringvlietbrug in de A29 wordt gerenoveerd en is van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De brugklep en het bewegingswerk worden vervangen. In eerste instantie zou de brug zeven weken afgesloten zijn, maar na de uitwerking van de gedetailleerde planning, bleek dat ook de reserveweek in augustus nodig is. De extra reistijd door de afsluiting op de omleidingsroutes kan tijdens de spits oplopen tot meer dan uur.

Om ervoor te zorgen dat het verkeer minder lang vast komt te staan, vraagt Rijkswaterstaat weggebruikers in deze periode, waar mogelijk, thuis te werken, buiten de spits en/of samen te reizen, de trein of de fiets te nemen.

Gedurende de afsluiting van de Haringvlietbrug wordt auto-, motor en vrachtverkeer omgeleid via de A58, A17 en A16 (Moerdijkbrug) en via de N59 en de N57 (Haringvlietdam). In de Hoeksche Waard wordt verkeer omgeleid via de N217 en de Kiltunnel. Tijdens de afsluiting is de Kiltunnel tolvrij.

Afsluiting Heinenoordtunnel
Aansluitend op de afsluiting van de Haringvlietbrug is van zaterdag 5 tot maandag 7 augustus de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom afgesloten en van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 1 september in beide richtingen. De brug en de tunnel zijn dus niet tegelijk afgesloten.

Openbaar vervoer
Buslijnen van Connexxion en Arriva die normaal over de brug gaan worden tijdens de afsluiting aangepast. De extra reiskosten worden hierbij gecompenseerd. Hiervoor moeten reizigers zelf contact opnemen met de betreffende vervoerders. Voor reizigers tussen Zeeland/West-Brabant en Rotterdam is de trein een alternatief voor de auto. De capaciteit van Intercity’s wordt daarom vergroot. Daarnaast kunnen reizigers tussen Drechtsteden en Rotterdam met korting gebruik maken van de Waterbus.

Lees hier het volledige artikel van Smart Delta Drechtsteden.