Maak kennis met Bert ten Veen van Dordt Onderneemt

Geplaatst op 23 juni 2022

Het team van Dordt Onderneemt van de Gemeente Dordrecht bestaat uit 6 verschillende accountmanagers. Zij zijn er voor alle ondernemers in Dordrecht en voor ondernemers die zich in Dordrecht willen vestigen. Voor al je vragen als ondernemer staat het team Dordt onderneemt voor je klaar. Maar bij welke accountmanager kan jij het beste terecht met jouw vraag? En wat kunnen zij nog meer voor jou betekenen als ondernemer? Om je daar meer inzicht in te geven, stellen we ze graag afzonderlijk aan je voor door middel van 5 vragen. Deze week stellen we 5 vragen aan Bert ten Veen.

Voor welke branches ben jij verantwoordelijk? En hoe kunnen ondernemers bij jou terecht?
Mijn functie kent twee kanten. Ik ben zowel accountmanager als acquisiteur. Binnen mijn functie als accountmanager help ik de ondernemers met de vragen die zij hebben en als acquisiteur probeer ik nieuwe bedrijven naar Dordrecht te halen. Ik zet mij in voor de transport en logistiek, maar ook voor de zakelijke dienstverlening. Mijn focus ligt voornamelijk op de Westelijke Dordtse Oever (WDO) en het nieuwe Logistieke terrein DistriPark.

Het is belangrijk om met de ondernemers in contact te staan. Zij kunnen mij dus vinden op verschillende netwerkbijeenkomsten. Kom je mij hier tegen? Tik mij gerust aan om je vraag te stellen. Neem je liever telefonisch contact op? Dit kan via 06 – 2009 2893 of stuur een mail naar ec.ten.veen@dordrecht.nl

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Als accountmanager/acquisiteur is geen dag hetzelfde. Ik werk voornamelijk buiten, maar ook ben ik regelmatig op kantoor te vinden om met mijn collega’s te overleggen en de plannen van ondernemers uit te werken. Ik probeer dit wel zoveel mogelijk te beperken, omdat ik vind dat je in mijn werk het merendeel van de tijd buiten de deur moet zijn en met ondernemers het gesprek moet voeren om op deze manier verder met elkaar te groeien.

Wat is je laatste succesverhaal?
Het afgelopen jaar hebben we op het gebied van acquisitie een aantal mooie successen geboekt. Gerenommeerde bedrijven zoals DHL (nieuwe vestiging), Crocs (met een Europees hoofdkantoor) en bijvoorbeeld Dylan Steel (vanuit Oud-Beijerland en Roosendaal) hebben besloten zich in Dordrecht te vestigen. Dit levert de stad Dordrecht veel nieuwe banen op. Maar ook de uitbreiding van het Van der Valk hotel zie ik als een succes. Een ondernemer die heel hard geraakt is in coronatijd, maar toch de enorme investering aandurft om het succesvolle hotel uit te breiden. Dit zijn de grote successen, maar ik zie het ook als een succes wanneer ik een vraag van een ondernemer kan beantwoorden, zodat hij zich verder kan ontplooien.

Welk advies zou jij (startende) ondernemers willen meegeven?
Volg je hart en weet dat er voldoende mogelijkheden zijn om advies in te winnen als je ergens niet uitkomt. De gemeente kan daar echt iets in betekenen. Dit is nog lang niet bij iedereen bekend en voor veel (startende) ondernemers ook niet nodig, maar voor degene die wel met vragen zitten weet dat we ervoor je zijn!

Hoe zie jij Dordrecht over 5 jaar? Wat zijn je ambities voor de stad?
Laat ik vooropstellen dat Dordrecht al een fantastische stad is. Ik ben er geboren en getogen en ik zie mijzelf niet (snel) vertrekken. De stad heeft al het moois wat een stad te bieden moet hebben en dit gecombineerd met een zeer rijke en lange historie maakt de stad een unieke plek.

Ik ga ervan uit dat er over 5 jaar nog enthousiaster en positiever over ‘mijn’ stad gesproken wordt. Vanuit economisch perspectief zal dan de spoorzone-ontwikkeling op gang zijn gebracht, maar verwacht ik ook dat de minder goede plekken op bedrijventerreinen zijn aangepakt. Waardoor er nog meer redenen zijn waarom ondernemers zich hier zouden willen vestigen.