Het crisis- en herstelfonds als financiële steun voor maatschappelijke organisaties

Geplaatst op 28 december 2022

Sociaal-maatschappelijke activiteiten die in gevaar komen door de hoge energiekosten, kunnen bij de Gemeente Dordrecht financiële steun verwachten. Het al bestaande crisis- en herstelfonds wordt vanaf 2023 uitgebreid naar ruim 5 miljoen euro.

Dit fonds is ontstaat door meerdere signalen vanuit de Dordtse samenleving. In de meeste gevallen heeft de stijging van de energieprijzen grote gevolgen voor organisaties en activiteiten in de stad. Maatschappelijke organisaties kunnen daarom bij de gemeente Dordrecht terecht voor een bijdrage aan deze extra kosten. Je kunt denken aan (sport)verenigingen, culturele instellingen, voedselbanken, kledingbanken of andere maatschappelijke organisaties of organisatoren van evenementen.

Maatschappelijke inzet
Voor deze tijdelijke steun vraagt de gemeente een bijdrage van de organisaties. Dit kan in de vorm van een bijdrage aan het verduurzamen van de stad. Daarnaast kan de bijdrage ook in de vorm van een maatschappelijke inzet voor de inwoners van de stad betekenen.

Hulp op korte termijn
Sommige maatschappelijke organisaties hebben op korte termijn hulp nodig. Deze organisaties krijgen overduidelijk recht op het crisis- en herstelfonds en het gaat om kleine bedragen. De gemeente zal bij deze aanvragen daarom mogelijk nog in 2022 tot steunverlening overgaan. Zo kunnen activiteiten van en door maatschappelijke organisatie blijven bestaan.

Lees hier het volledige artikel van de Gemeente Dordrecht en lees hoe je een aanvraag kunt doen.