Het licht gezien 💡

Geplaatst op 16 mei 2024

Volgende week donderdag 23 mei is het de Dag van de Bedrijventerreinen. In Dordrecht zijn we natuurlijk enorm trots op de ondernemers van de Dordtse Kil. De Dordtse Kil 3 en 4 hebben leuk nieuws, zij richten hun eigen energiecoöperatie op. 

Ondernemers op de Dordtse Kil 3 en 4 slaan de handen ineen en lanceren een energiecoöperatie om de overbelasting van het elektriciteitsnet te verminderen. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat stroomuitwisseling tussen bedrijven mogelijk wordt gemaakt en congestie wordt verminderd. Met steun van Werkgevers Drechtsteden, de Dordtse Ondernemers Vereniging en de gemeente steunen het initiatief. Ondernemers in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam gingen al voor. Zo dragen zij samen bij aan een duurzamere en efficiëntere energietoekomst voor bedrijven in de regio. 

Energie Delen is een trending onderwerp geworden in de Drechtsteden. Ondertussen wordt het probleem van netcongestie steeds duidelijker. Wat begon als een innovatietafel van Werkgevers Drechtsteden, heeft nu een kettingreactie van initiatieven veroorzaakt op bijna alle bedrijventerreinen in de regio, waaronder dus nu ook de Dordtse Kil 3 en 4. 

Bekijk hier hoe de Vereniging Ambachtse Ondernemers en Peekstok in Hendrik-Ido-Ambacht omgaan met netcongestie, waar al een coöperatie is opgericht. Na Ambacht en Zwijndrecht zijn andere ondernemersverenigingen ook aan de slag gegaan met coöperaties om energie te delen. 

Lees het gehele artikel van Deal Drechtsteden hier