Hoe sportief ben jij/zijn jullie? Doe mee!

Geplaatst op 4 juni 2024

Op 13 augustus 2024 is het zover, dan start de tweede etappe van de Tour de France Femmes in onze stad Dordrecht! Ze zullen starten op het Energieplein. In de aanloop naar dit gave evenement daagt meervoudig Nederlands kampioene én Dordtse Lucinda Brand alle Dordtenaren uit om vaker op de fiets te stappen.

Tour de France Femmes 2024 in Dordrecht: dit is de route
De derde editie van de Tour de France Femmes duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus. Er zijn acht etappes. De eerste drie zijn in Nederland. Op 12 augustus staat Rotterdam-Den Haag op het programma. Op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een tijdrit in Rotterdam.

Samenwerking met Rotterdam en Den Haag 
De start in Nederland is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. De steden willen er een voor iedereen toegankelijk evenement van maken. Het doel is dan ook om mensen enthousiast te maken voor de (race)fiets en aan te zetten tot bewegen.

Sportief, levendig en inclusief 
Wethouder Marc Merx: “De Tour de France Femmes biedt ons de kans om aan een breed publiek te laten zien hoe prachtig onze stad is! Sporten verbindt mensen en steden, de route is daarop ingericht. We willen met dit evenement een belangrijke bijdrage leveren aan een sportief, levendig en inclusief Dordrecht. We maken er een feestje van, waarbij we de mensen willen inspireren om vaker de fiets te pakken.” 

Burgemeester Wouter Kolff: “We zijn er trots op om onderdeel te zijn van de organisatie van de start van de Tour de Femmes 2024. Een unieke kans om onze stad en regio op een schitterende manier aan een internationaal publiek te tonen.”

Start vanaf Energieplein 
De tweede etappe vanaf het Energieplein gaat over een afstand van 73 kilometer. De wielrenners rijden van Dordrecht naar Rotterdam. De route gaat via de molens van Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam. De finish is op de Boompjes in Rotterdam.

Daag jezelf uit
Vanaf 3 juni zal Lucinda elke week een fietsuitdaging lanceren, vier weken lang. Verenigingsteams, bedrijfsteams en schoolklassen kunnen deze uitdagingen op hun eigen fiets aangaan. Snelheid, behendigheid, conditie… alles komt aan bod. Wie kan de langste surplace maken? En welke klas maakt het langste fietsparcours? Welk bedrijf of vereniging maakt de meeste kilometers? Naast eeuwige roem liggen er leuke prijzen klaar voor de beste teams en de grootste FietsFanatics!

Kom samen met je collega’s in beweging! Doe mee met toffe challenges van FietsFanatics. Schrijf je hier in en doe mee.

Lees hier het gehele artikel van de gemeente Dordrecht.