Hoe zie jij Dordrecht in 2040 voor je?

Geplaatst op 30 mei 2024

Wil jij meedenken over de toekomst van Dordrecht? Denk dan met Doe Mee Dordrecht mee over de tweede omgevingsvisie! 

Omgevingsvisie
In de omgevingsvisie beschrijven we hoe we de omgeving waarin wij leven (wonen, werken en recreëren) willen inrichten en ontwikkelen. En welke ambities Doe Mee Dordrecht daarbij heeft. Zij hebben al een Omgevingsvisie 1.0, vastgesteld door de gemeenteraad in april 2021. Dit willen zij nu verder ontwikkelen. Daarvoor hebben zij jouw hulp nodig. 

Denk je met ons mee?
Er zijn een aantal onderwerpen die Doe Mee Dordrecht aan de omgevingsvisie willen toevoegen. De ruimte op ons eiland is schaars. Soms moeten er keuzes gemaakt worden. Waar is de beste ruimte voor wonen, waar is het beter geschikt voor ruimte of waar kan je juist het beste recreëren? Daar komt bij, waar moet je aan denken als er een keuze wordt gemaakt? Wat vind jij ervan? Ben je voor of tegen? Of heb je nog andere ideeën? Door te reageren kan Doe Mee Dordrecht betere keuzes maken. 

Doe mee
De omgevingsvisie is voor elke inwoner van Dordrecht belangrijk. Je kan op 2 manieren reageren: 

Online
Op www.doemeedordrecht.nl/omgevingsvisie kan je gemakkelijk je mening achter laten op de website van Doe Mee Dordrecht. Je kan van 3 juni tot en met 17 juni reageren. 

Bijeenkomst in DeetosSnel
De informatiebijeenkomst is op woensdag 12 juni van 15:30 tot 17:30 uur en van 18:30 tot 20:30 uur in het sportcafé van DeetosSnel. Meld je hier aan. 

Sportcafé DeetosSnel
Het sportcafé bevindt zich op de Vorrinklaan 202 in Dordrecht. Entree is aan de spoorzijde. De bijeenkomst is op de 1e etage en er is een ligt aanwezig. 

Meer informatie over Doe Mee Dordrecht en de plannen voor Dordrecht vind je hier.