Hogere kosten, maar wat doe je met je prijs?

Geplaatst op 26 april 2022

Grondstoffen, verpakkingen, benzine: zo’n beetje alles waar je geld aan uitgeeft is de afgelopen maanden duurder geworden. Door de hogere inflatie en de oorlog in Oost-Europa is de toekomst bovendien onzeker. Nu is de vraag: hoe ga je om met stijgende kosten?

Als je kosten stijgen, kun je op jouw beurt ook je prijzen verhogen. Klanten accepteren dat vaak zolang je goed onderbouwt waarom je duurder wordt, zeggen experts. Voor de lange termijn zijn er andere manieren om je bedrijf tegen stijgende kosten en hogere inflatie te beschermen.

Hoewel prijzen verhogen je kosten compenseert. Is het is belangrijk om naar een structurele oplossing op zoek te gaan om jouw bedrijf tegen andere tegenslagen te beschermen. Het is belangrijk om je marktpositie te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door automatisering of te investeren in innovatie, menselijk kapitaal en goed management. Het is heel belangrijk dat bedrijven hun marges op deze manieren vergroten en kritisch zijn op hun eigen verdienmodel en strategie.

Meer weten? Klik dan hier.