Horecatrainingen zijn gestart!

Geplaatst op 10 juni 2022

De gemeente Dordrecht heeft ook dit jaar in het kader van het coronaherstelplan een aantal trainingen beschikbaar gesteld voor de horecaondernemers in de stad. Op 30 mei vond de eerste training in deze reeks plaats en er is gestart met een basistraining BHV.

Op deze ochtend kreeg men eerst de basiskennis over brand, het voorkomen van brand, hoe je gasten veilig uit het gebouw krijgt en hoe je eventueel een beginnende brand kunt blussen. Vervolgens werd er met de brandblusser geoefend. Toch fijn om eens te voelen hoe zwaar zo’n brandblusser is en hoeveel lawaai deze maakt.

In de middag lag de focus op eerstehulpverlening. Er kwamen veel onderwerpen aan bod waaronder het gebruik een AED? Verder ontvingen de deelnemers veel praktische tips van een ervaren hulpverlener. Hierdoor kregen de deelnemers echt het gevoel dat ze straks het verschil kunnen gaan maken. Het oefenen met de AED, de pop en op elkaar zorgt er straks in de zaak ook voor dat collega’s elkaar kunnen ondersteunen als ze als BHV’er aan de slag moeten.

Deze maand zijn er nog een aantal trainingen, o.a. een herhalingstraining BHV, nog een basis BHV training en een gastvrijheidstraining.  Er zijn nog plekken beschikbaar voor ondernemers en medewerkers van de horeca in de gemeente Dordrecht.  Voor meer informatie neem contact op met Petra Venekamp via  info@concreetadvies.info of 06-30310640.