Is Dordrecht klaar voor de Vlaming? Jazeker!

Geplaatst op 1 oktober 2021
Dordt klaar voor de Vlaming

Jazeker, maar er is absoluut nog winst te behalen. Op 20 september waren Bram Straatman, directeur België van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen), Gerben Baaij (directeur Dordrecht Marketing), Sirio Barone (eigenaar Si Barone rondvaarten) en Fiona Stoger (eigenaar Coffeelicious) te gast bij de thematafel ‘Klaar voor de Vlaming?’. Lerry Overgaauw leidde het gesprek. Het aanwezige publiek, waaronder ook wethouder Maarten Burggraaff, kreeg alle ruimte om ook deel te nemen aan het levendige gesprek.

Vervolg voor verdieping
De wethouder gaf aan dat er zeker een vervolg komt op deze eerste bijeenkomst waarbij onder andere werd ingegaan op de verwachtingen (Vlamingen zijn gevoelig voor persoonlijke aandacht), de gewoontes (Vlamingen houden van arrangementen) en het bestedingspatroon (Vlamingen zijn goede besteders, mits de prijs-kwaliteitverhouding klopt). Dordt Onderneemt nodigt hier in ieder geval de ondernemers van de POBD, horeca en de overnachtingsbranche voor uit. Waarschijnlijk wordt dit in het voorjaar, voor de start van het nieuwe toeristenseizoen.

Thematafels
Vanuit de opgave Ondernemende Stad organiseert stadsondernemer Anasha van Tooren dit jaar zes thematafels. Zes avonden met zes verschillende thema’s en iedere keer andere ondernemers, afhankelijk van het onderwerp. Een belangrijk doel van de thematafels is om kennis en ervaring uit te wisselen.