DOV BBQ brengt positieve vibe

Geplaatst op 15 september 2021

Donderdagavond 9 september 2021 was het weer tijd voor de jaarlijke barbecue van de Dordrechtse Ondernemers Vereniging. Tijdens deze avond kunnen ondernemers met elkaar netwerken en borrelen, dit keer op het terras van het Postillon Hotel. De laatste keer dat de DOV zo’n grote bijeenkomst heeft gehouden is al meer dan een jaar geleden.

Na anderhalf jaar pandemie staan Dordtse ondernemers te trappelen om weer aan de slag te gaan en dan is zo’n bijeenkomst een goed begin. ‘We zijn heel blij dat het vandaag weer kon,’ vertelt Jeroen Put, voorzitter van de DOV. Na een moeilijk jaar, lijkt het aantal leden weer te groeien. ‘Gelukkig zijn we de laatste maanden weer aan het kenteren. Ik denk dat de ondernemers zelf ook weer een positieve vibe voelen.’ En die positieve vibe voelt ook burgemeester Wouter Kolff.

‘Het is goed om te zien dat deze vereniging zelfs in crisistijd groeit en bloeit,’ zegt burgemeester Kolff. ‘Je ziet het ook aan de economie, die groeit ook. Het is goed dat ondernemers elkaar stimuleren en ook het stokje weer oppakken.’

Nieuw ondernemersplatform WeDo
Tijdens de bijeenkomst was er ook ruimte voor het aanwijzen van twee nieuwe ereleden en de presentatie van het nieuwe ondernemersplatform WeDo. Wethouder Maarten Burggraaf vertelt dat er behoefte bij ondernemers aan zo’n nieuw platform. Volgens de wethouder wil de gemeente Dordrecht een MKB vriendelijke gemeente zijn: ‘We hebben een enquete gehouden onder ondernemers en daar kwam naar voren dat we wat betreft lokaal inkopen nog verbeteringen kunnen maken.’

Vorig jaar is Jeroen Put gestart als nieuwe voorzitter van de DOV. In een nieuwe aflevering van Eilandleven bij RTV Dordrecht blikt hij terug op het afgelopen jaar en gaan we op zoek naar jonge Dordtse ondernemers en hoe zij staan óf beginnen aan een nieuwe onderneming na corona.

www.youtube.com/watch?v=cXbZ4svR0NM