Je bedrijf online beschermen? Doe een cyberscan

Geplaatst op 7 september 2022

We beveiligen onze bedrijfspanden steeds beter. Denk aan een deurbel met camera, extra stevige sloten en camerasystemen op tactische plekken. De kans dat criminelen bij jouw bedrijfspand inbreken wordt steeds kleiner, maar de kans dat ze jouw systemen kraken wordt steeds groter. Zijn jouw systemen net zo goed beveiligd is je bedrijfspand?  

Benieuwd hoe goed jouw systemen beveiligd zijn? Voer dan een cybersecurityscan uit. Met zo een scan meet je of je digitaal kwetsbaar bent. De scan bestaat uit een korte vragenlijst. Op basis van je antwoorden krijg je feedback op en tips over jouw kwetsbaarheid. 

Onafhankelijke cyberscans

Er zijn een hoop cyberscans op de markt. De gratis basisscans zijn minder uitgebreid dan betaalde scans, maar zijn vaak een goed startpunt. Onthoud dat sommige scans afkomstig zijn van cybersecuritybedrijven. Hun doel is om jou producten of diensten te verkopen. De volgende twee scans zijn gemaakt door een instelling en branchevereniging zonder winstoogmerk. 

1.Basisscan Cyberweerbaarheid

De scan van DTC duurt ongeveer vijf minuten. Deze cyberscan in is gebaseerd op vijf basisprincipes van cybersecurity. Ongeveer tienduizend ondernemers gingen je voor en deden deze scan.

2. Cyberweerbaarheidsscan

Deze gratis cyberscan is ontwikkeld door de Haagse Hogeschool en wordt aangeboden door de onafhankelijke stichting Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Voorkom een cyberaanval en doe vandaag nog een scan. 

Lees hier het hele artikel.