Kansen voor werkgevers in regio Drechtsteden

Geplaatst op 1 augustus 2023

In de regio Drechtsteden kampt het bedrijfsleven met een tekort aan hbo-geschoolde vakmensen. Veel werkgevers willen graag dat medewerkers zich, ook naast hun huidige baan, verder ontwikkelen. Hoger opgeleid personeel is niet alleen nodig om groei en innovatie binnen bedrijven op gang te brengen. Steeds meer ambachtelijke werkzaamheden worden complexer en vragen om kennis en vaardigheden op hbo-niveau.

Dordrecht Academy biedt medewerkers van bedrijven de mogelijkheid om in twee jaar tijd uit te groeien tot hbo-professional. Dit doen ze met een Associate degree opleiding die in deeltijd te volgen is. De nadruk van deze studie ligt constant op de praktijk. Daarnaast wordt de opleiding ontwikkeld in samenwerking met bedrijven en instellingen. Tijdens de studie gaan medewerkers aan de slag met vraagstukken en projecten uit de dagelijkse beroepspraktijk. Zo kunnen zij deze direct toepassen binnen het bedrijf. Werkgevers profiteren hierdoor direct van de kennis en vaardigheden die de medewerker opdoet.

Is de medewerker afgestudeerd? Dan heeft de medewerker een internationaal erkend diploma op zak. De medewerker is op de hoogte van de laatstee (technologische) ontwikkelingen en kan deze ook in de praktijk brengen. De medewerker kan hierdoor functies op hbo-niveau invullen. Zo dragen ze bij aan de groei en innovatie binnen het bedrijf.

Wil je een keer kennismaken met Dordrecht Academy? Of wil je meer weten over de opleidingen? Kijk dan op de website.

Wil je meer weten over kansen voor werkgevers in de regio? Lees dan hier het volledige artikel van Smart Delta Drechtsteden.