Lankhorst vernieuwt fabriek

Geplaatst op 12 april 2023

Touw- en kabelfabriek Lankhorst vernieuwt zijn bedrijfspand in Dordrecht. Zowel de gevel als het voorterrein, die vanaf de A16 te zien zijn, worden opgeknapt.

De eigenaar van het terrein, Havenbedrijf Rotterdam, is akkoord met de grote verbouwing. Hierbij is het wel belangrijk dat het vernieuwde voorterrein vergroening krijgt. Bij de vernieuwing zorgt Lankhorst hiervoor en op het dak komen zonnepanelen.

Van de oude fabriek zal niet veel overblijven. De gehele voor- en achtergevel van de fabriek worden namelijk gesloopt. Deze zitten vol met asbest, dat eerst verwijderd moet worden. Voor personeel en bezoekers worden er twee nieuwe entrees gerealiseerd. Een entree voor het personeel en een entree voor chauffeurs en bezoekers.

Bij het verlenen van de vergunning wil Lankhorst komende zomer starten met de grootse klus. In het pand zitten nog twee andere bedrijven gevestigd. Lankhorst is hier onderdeel van of werkt hiermee samen: Euronete en WireCo. In totaal telt dit bedrijfspand ruim 90 mensen.

Bron: Deal Drecht Cities en AD.

Afbeelding: Deal Drecht Cities