Maak kennis met Boukje van de Ven van Dordt Onderneemt

Geplaatst op 4 augustus 2022

Even voorstellen… Boukje van de Ven
Heb jij al kennis gemaakt met de accountmanagers van Dordt Onderneemt? Zij zijn er voor alle ondernemers in Dordrecht, maar ook voor de ondernemers die zich in Dordrecht willen vestigen. Maar bij welke accountmanager kan jij het beste terecht met jouw vraag? Wij stellen ze graag afzonderlijk aan je voor. Deze week stellen we 5 vragen aan Boukje van de Ven 

Voor welke branches ben jij verantwoordelijk? En hoe kunnen ondernemers bij jou terecht?
Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de branches Zorg & Welzijn en Sport. De ondernemers binnen deze branches zijn door heel de gemeente Dordrecht gevestigd. Heb jij een vraag over iets wat binnen deze branches valt? Neem dan vooral contact met mij op! Je kan mij bereiken via mail, telefoon en/of we plannen een afspraak met elkaar in. Je kan mijn contactgegevens vinden op www.dordtonderneemt.nl.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Ik zet mij elke dag opnieuw in voor de ondernemers in Dordrecht. Elke ondernemer heeft iets anders nodig, dus ook elke dag ziet er anders uit. Sommige dagen zijn gevuld met bedrijfsbezoeken, vergunningsvraagstukken omtrent vestgingsmogelijkheden of vragen omtrent het ondernemerschap. Maar op andere dagen houd ik mij ook bezig met verbinding leggen.  Door 1 op 1 gesprekken of tijdens verschillende events zoals Dare2cross voor de zorg en de MKB-dag, welke dit jaar op 18 november zal plaatsvinden.

Wat is je laatste succesverhaal?
Een ondernemer die ik verder help is een succesverhaal. Zo is het bijvoorbeeld altijd leuk wanneer een ondernemer gehuisvest kan worden op de locatie die hij of zij voor ogen heeft. Zeker wanneer dit in eerste instantie lastig blijkt te zijn.

Maar ik behaal ook kleinere successen. Mijn dag is al geslaagd wanneer ik het verhaal van een ondernemen, wie het even zwaar heeft, kan aanhoren. Een luisterend oor kan soms net het verschil maken. Zeker tijdens Corona maar nu ook  is dit in sommige gevallen noodzakelijk.

Welk advies zou jij (startende) ondernemers willen meegeven?
Wanneer je een vraag hebt en je weet niet waar je moet beginnen, stel hem dan aan Dordt Onderneemt. Samen kom je namelijk altijd verder dan alleen. Wij stellen ons netwerk maar al te graag beschikbaar om ondernemers verder te helpen. Door te durven vragen ontdek je dat er een hele wereld opengaat. Je komt tot oplossingen en resultaten die je misschien niet verwacht had.

Hoe zie jij Dordrecht over 5 jaar? Wat zijn je ambities voor de stad met betrekking tot ondernemen?
Elke dag zal ik mijn opnieuw inzetten voor een prettig vestigingsklimaat voor bedrijven. Dit doe ik zodat de ondernemers uit de Zorg & Welzijn en Sport nog meer impact op de stad en inwoners kunnen hebben. Met als doel om de stad nog mooier, actiever en gezonder te maken. Maar Dordrecht heeft mij de afgelopen jaren verrast als stad. Graag laat ik mij de komende jaren nog meer verrassen door de ondernemers in Dordrecht.

Voor al je vragen als ondernemer staat het team Dordt onderneemt van de Gemeente Dordrecht voor je klaar. Klik hier voor meer informatie.