Maak kennis met Corine Meijerink van Dordt Onderneemt

Geplaatst op 7 juni 2022

Het team van Dordt Onderneemt van de Gemeente Dordrecht bestaat uit 6 verschillende accountmanagers. Zij zijn er voor alle ondernemers in Dordrecht en voor ondernemers die zich in Dordrecht willen vestigen. Voor al je vragen als ondernemer staat het team Dordt onderneemt voor je klaar. Maar bij welke accountmanager kan jij het beste terecht met jouw vraag? En wat kunnen zij nog meer voor jou betekenen als ondernemer? Om je daar meer inzicht in te geven, stellen we ze graag afzonderlijk aan je voor door middel van 5 vragen. Deze week stellen we 5 vragen aan Corine Meijerink.

Voor welke branches ben jij verantwoordelijk? En hoe kunnen ondernemers bij jou terecht? 
Ik zet mij in voor de branche bouw & industrie. Ook ben ik verantwoordelijk voor de zakelijke dienstverlening. Heb jij een vraag over iets wat binnen deze branches valt? Neem dan vooral contact met mij op. Je kan mij bereiken via mailtelefoon en/of we plannen een afspraak met elkaar in.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? 
Voor mij is er geen dag hetzelfde. Zo heb ik de ene dag veel bedrijfsbezoeken. En de andere dagen houd ik mij bezig met navragen en informeren over een vestigingsvraagstuk, vergunningverlening of een subsidie en bel ik mensen na over binnenkomende vragen. Ook focus ik mij op verbinding tussen ondernemers door het organiseren van projecten en events.

Wat is je laatste succesverhaal? 
Samen met de DOV en POBD heb ik aan de basis gestaan van het online event ‘van Lock down naar Open up’. Het was aan het einde van de coronacrisis en het event moest nog online plaatsvinden. Ondanks dat de ondernemers de afgelopen twee jaar een uitdagende tijd achter de rug hadden en nog onzeker waren over de toekomst, was het sentiment naar de toekomst juist positief. Je merkte echt een ‘schouders-eronder’-mentaliteit in de stad. En ik vind het mooi om te zien hoe we als stad Dordrecht met elkaar, ondernemers, ondernemersverenigingen en gemeente zoveel meer kunnen bereiken.

Welk advies zou jij (startende) ondernemers willen meegeven?
Durf te vragen. Je kan als ondernemer niet in alles uitblinken. Ik vind het juist heel sterk als een ondernemer aan kan aangeven waar zijn zwaktes en bedreigingen liggen en hier actief mee aan de slag gaat. Wees je bewust van je eigen referentiekader. Wanneer je dit scherp hebt, leer je anders naar situaties kijken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je om hulp durft te vragen wanneer het even wat minder met je onderneming gaat. Bij de gemeente staan we juist ook klaar voor bedrijven in zwaar weer.

Hoe zie jij Dordrecht over 5 jaar? Wat zijn je ambities voor de stad met betrekking tot ondernemen?
Ik zal mijzelf blijven inzetten voor een prettig vestigingsklimaat voor de bedrijven. Ook zal ik er alles aan doen om meer bedrijvigheid op de bestaande industrieterreinen te faciliteren. Met name de focus op Dordtse Kil I, II en Amstelwijck West, waar we samen met ondernemers weer een boost aan willen geven. Dit bereiken we door het openbare terrein op te knappen en te vergroenen, panden te verduurzamen en verdere innovatie te stimuleren. Je merkt dat hier in Dordrecht zoveel potentie en wil is om de stad nog mooier te maken! En dat bereiken we alleen met elkaar.

Klik hier voor de contactgegevens van Team Dordt Onderneemt.