Maritime Innovation Platform 2024

Geplaatst op 2 oktober 2023

Wegens het grote succes van 2023, toen ruim 300 organisaties het evenement Maritime Innovation Platform bezochten, is besloten om in 2024 de nieuwe editie te organiseren. Op donderdag 4 april 2024 vindt er, in samenwerking met Smart Delta Drechtsteden, weer een nieuwe editie van Maritime Innovation Platform plaats in het Energiehuis in Dordrecht. 

Deze dag worden verschillende innovaties in de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Honderden maritieme professionals uit de regio Drechtsteden komen samen om hun kennis op het gebied van maritieme innovatie te delen. Ook deze editie wordt ondersteund door Smart Delta Drechtsteden, die een waardevolle bijdrage levert aan het programma. Komende editie zal onder andere gaan over emissieloos varen. 

Tijdens het evenement wordt kennis gedeeld om het innovatiepotentieel in de regio te vergroten, werd er dieper op het verduurzamen van de binnenvaart ingegaan, werden de ontwikkelingen van de Zero Emission Dredging Hub besproken en werd er aandacht besteed aan het belang van human capital; het aantrekken en behouden van talent in de maritieme sector. 

Het Maritime Innovation Platform is bedoeld om de maakindustrie te verbinden met verschillende afnemers, zoals reders, schippers, binnenvaartondernemers, vervoerders, bevrachters en havens. Verder krijgen honderden professionals de gelegenheid om hun producten en innovaties te presenteren. Volgend jaar ligt de focus weer op de uitdagingen binnen de maritieme sector en hoe innovatie hierin een rol kan spelen.

Lees hier het hele artikel van Smart Delta Drechtsteden.