Meeting House – Caroline Haarman

Geplaatst op 24 mei 2022
Deze week is al weer de negende video ? van de Dordtse Ondernemers Boost gelanceerd. In deze video komt Caroline Haarman aan het woord. Caroline is oprichter van de unieke vergaderlocatie Meeting House.

Het Meeting House is gevestigd in een prachtig Rijksmonument in het hart van het Dordtse centrum. In dit voormalige bankgebouw spraken we met Caroline over de rijke historie van deze mooie locatie en over samenwerken in Dordrecht. 

Het rijksmonument is in 1912 gebouwd op initiatief van een predikant. Hij vond dat er een bank moest komen voor het volk. De bank kwam juist op deze plek, zodat het een verbinding zou vormen tussen het centrum en het station. Nadat het jarenlang als vestiging diende van verschillende banken, stond het kantoor meer dan 10 jaar lang leeg.

Vervolgens werd het gebouw volledig gerenoveerd en in ere hersteld. Daarbij werden veel oorspronkelijke details bewaard, zoals de kluisdeuren, de mooie houten vloeren en glas-in-lood ramen. Inmiddels is het sinds 2013 weer in gebruik als vergaderlocatie onder de naam van meeting House.

Caroline legt uit dat de locatie over alle moderne faciliteiten beschikt en dat elke ruimte een geheel eigen karakter heeft gekregen. De locatie is daarmee geschikt voor verschillende doeleinden, van kleine besloten vergaderingen tot grote events.

Haarman werkt graag samen met andere Dordtse ondernemers om de beleving van haar gasten verder te vergroten. Een vergadering of event is natuurlijk goed te combineren met een museumbezoek, een rondleiding door de oude binnenstad, een boottochtje en een diner. 

Ze nodigt andere Dordtse ondernemers daarom uit om samen met haar leuke programma’s te ontwikkelen voor haar gasten. Programma’s die Dordrecht als mooiste en oudste stads van Holland nog meer op de kaart zetten.
?