Microkrediet, de lening van 50.000 euro

Geplaatst op 14 juli 2023

Wil jij je eigen bedrijf starten? Of ben je toe aan uitbreiding of een overname? Een microkrediet van maximaal 50.000 is dan perfect. De lening is er voor startende en bestaande ondernemers. Van zzp’ers tot aan mkb-bedrijven. De lening heeft een looptijd van één tot tien jaar.

Coaching en tools
Stichting Qredits is een onafhankelijke financier speciaal voor (startende) ondernemers. Het biedt (gratis) coaching als je krediet aanvraagt. Je wordt bijvoorbeeld geholpen met advies over marketing en verkoop of financiën en administratie. Er zijn ook coaches die je helpen bij het schrijven van een ondernemingsplan, maar dan betaal je wel een vergoeding. Zelf een ondernemingsplan schrijven? Qredits heeft gratis tools zoals een sjabloon en een (digitale) cursus.

Microkrediet aanvragen
Voor de aanvraag van een microkrediet heb je een goed doordacht ondernemingsplan nodig. Je hoeft natuurlijk geen dertig kantjes aan te leveren, maar er moet duidelijk in staan wat je plannen zijn. Hierbij hoort ook een uitgewerkt financieel plan. Je moet voldoende ondernemersvaardigheden laten zien, zoals commercieel inzicht en doorzettingsvermogen.

Lagere rente voor sociale ondernemers
Heb je een bedrijf met een sociale of maatschappelijke doelstelling? Dan kun je in aanmerking komen voor een Sociaal krediet. Hiermee krijg je een lagere rente op je microkrediet. Je moet hierbij wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  1. Het belangrijkste doel van je onderneming is het behalen van een sociaal effect. Dit effect bereik je met concrete en meetbare sociale doelen. De doelen zorgen ervoor dat je een sociaal probleem, een maatschappelijk probleem of een milieuprobleem oplost.
  2. Het gaat niet om een eenmalig evenement.
  3. De winst uit je onderneming herinvesteer voor het grootste deel om de sociale doelstelling te behalen.
  4. Jaarlijks werk je mee aan een onderzoek waarin je behaalde sociale resultaten deelt met Qredits.

Vergroot je kans op financiering
Bekijk voordat je een aanvraag indient voor een krediet eerst de criteria waarop financiers je beoordelen. Je kunt vooraf je ondernemingsplan of bedrijfsvoering aanpassen en alternatieven bedenken als je minder scoort op bepaalde punten.

Hulp inschakelen vergroot je kans op financiering, krediet of een lening. Met de juiste adviseur en een goede financiële onderbouwing is de kans op een positief antwoord groter.

Lees hier het artikel van de KVK.