Nieuw op WeDo: Lydia Bruins Goudsmid

Geplaatst op 25 januari 2023

In haar atelier in Oudelandshoek Dordrecht smeedt Lydia Bruins met veel plezier gouden en zilveren sieraden. Soms een miniatuur, een klein voorwerp met een bijzondere betekenis. Dit doet zij in opdracht van particulieren, maar soms ook voor bedrijven.

De meeste mensen komen langs bij Lydia wanneer zij een gouden sieraad hebben geërfd. Deze willen ze dan aanpassen naar eigen smaak. Of zij maakt er herinneringssieraden van. Ook ontwerpt zij trouwringen en sieraden voor mensen die op zoek zijn naar een bijzonder geschenk voor een speciale gelegenheid. Lydia staat voor iedereen klaar met haar maatwerk.

De inspiratie haalt Lydia uit de natuur. Is Lydia niet aan het smeden? Dan kun je haar vinden in de tuin. Om kleur toe te voegen aan sieraden verwerkt ze graag bijzondere edelstenen. De parel is een van haar favorieten. Parels zijn er in verschillende vormen en kleuren waardoor dit voor haar een eindeloze inspiratiebron is. Ook kun je bij haar je parelketting professioneel laten knopen en worden verrast door creatieve tips.

Voor Lydia is het belangrijk dat haar werk duurzaam is. Ze werkt met edele metalen als goud en zilver. Deze behouden hun waarde en hebben eigenschappen waardoor ze altijd omgewerkt kunnen worden tot nieuwe sieraden. Op deze manier kunnen sieraden generaties meegaan en dragen ze steeds de betekenis met zich mee van de schenker en de speciale gelegenheid waarvoor ze gegeven worden.

De kracht van Lydia ligt in het goed kunnen vertalen van wensen voor een persoonlijk en speciaal sieraad. Een sieraad dat precies bij jou past en je op die manier laat stralen. Lydia werkt erg zorgvuldig en precies. Het sieraad moet degelijk in elkaar zitten, functioneren en prettig dragen. Dit leerde zij op de Vakschool in Schoonhoven. Om bij te blijven in dit vak volgt Lydia regelmatig opleidingen en is zij lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, waar de leden onderling regelmatig kennis en kunde delen.

Lydia staat voor iedereen klaar en is daarom erg klantgericht. ‘De klant is koning’ is voor haar meer dan normaal. Zij maakt jouw lievelingssieraad. Het atelier is aan huis en ingericht om je heel plezierig te ontvangen. Zo kun je gelijk zien hoe en met welke gereedschappen Lydia haar sieraden maakt.

Ook voor bedrijven en ondernemers staat Lydia voor je klaar. Ze maakt in overleg bedrijfsspelden in het goud of zilver, maar gaat ook graag voor je aan de slag voor een jubileum relatiegeschenk. Dus ben je op zoek? Wacht dan niet langer, Lydia helpt lokale ondernemers graag.

Kom jij ook een keer langs in het atelier van Lydia? Maak een afspraak via 06-14753198 of mail naar info@goudsmiddordrecht.nl. Doorgaans van maandag t/m vrijdag, maar in overleg soms ook op zaterdag of ’s avonds. Kijk op de website voor een indruk van Lydia’s sieraden.