Nieuw op WeDo: Passie voor Zorg Dordrecht

Geplaatst op 7 juli 2023

Geralda den Ouden, geboren in het pittoreske Leerdam, is 43 jaar jong. Ongeveer 2 jaar geleden verhuisde zij voor haar werk als zzp’er in de zorg naar Dordrecht. Hier kwam haar onderneming Passie voor Zorg Dordrecht tot stand.

Geralda heeft ruime ervaring met meerdere doelgroepen, bijvoorbeeld dementie, somatische aandoeningen, neurorevalidatie, NAH en psychiatrische stoornissen. Het brein en het gedrag is wat haar enorm interesseert, omdat het gedrag van de mensen steeds meer naar voren komt in de complexe zorgvraag.

Sinds vorig jaar legt Geralda de focus op coaching bij adhd en autisme, omdat dit heel vaak voorkomt. De tijd ontbreekt om iemand hierin goed te begeleiden, maar goede begeleiding is juist belangrijk, zodat er mooie stappen gezet kunnen worden in de toekomst.

De coaching biedt zij aan door middel van neurofeedback en beelddenkend leren voor degene die visueel ingesteld zijn en waarbij de rechterhersenhelft dominant aanwezig is. Hierbij kan zij meer aandacht geven aan degene die daar meer behoefte aan hebben, zodat zij beter mee kunnen komen in het onderwijs. Mensen met een dominante hersenhelft hebben een andere manier van benaderen en leren nodig.

Neurofeedback is een therapie waarbij je het brein helpt te herstellen. Het zelfhelend vermogen van je hersenen wordt geactiveerd. Ons brein is hierin toe in staat. Door te trainen met beeldmateriaal vanuit huis zorg je ervoor dat het brein in balans komt en je beter kunt functioneren in het alledaagse leven, ook met een drukke baan. De training zorgt er met behulp van filmpjes voor dat het brein beloond wordt.

Neurofeedback is een wetenschappelijke onderbouwde behandelmethodiek en wordt ingezet bij klachten gerelateerd aan adhd en autisme, zoals overprikkeling, stress, vermoeidheid, angst, stemmingswisselingen, zodat het brein weer gaat schakelen. Het kan ook zeker ingezet worden om ziekteverzuim binnen bedrijven in Dordrecht terug te dringen.

Bij de coaching bij adhd en autisme kijkt Geralda naar de mens achter de aandoening. Zij vindt kwaliteit van leven, bewustwording en inzicht heel belangrijk. Hierbij neemt ze ook een stukje voeding mee en biedt ze magnesium olie aan, omdat het mineraal magnesium betrokken is bij ruim 300 processen in het lichaam. Aangezien de huid ons belangrijkste en grootste orgaan is, was dit voor haar de keus om dit ook te betrekken bij de coaching.

Als ondernemer vindt Geralda het heel belangrijk om je netwerk bij te houden en constant met andere ondernemers in verbinding te staan. Ben je benieuwd naar meer of heb je vragen? Neem dan vooral een keer contact op met Geralda.

Passie voor Zorg Dordrecht
info@passievoorzorgdordrecht.nl
06-30 17 93 51