Nieuw op WeDo: Room Service Music

Geplaatst op 11 april 2024

Arjan de Wit, Dordtenaar en eigenaar van Room Service Music, maakt muziek. Hij is er voor iedereen die behoefte heeft aan originele muziek of professionele audio voor zijn of haar productie. Ben jij maker of producent van films, audiovisuele media, podcasts, podium producties of ben je zelf muzikant en ben je op zoek naar een componist, arrangeur, producer of audio engineer? Dan ben je bij Room Service Music aan het juiste adres.

De kans is groot dat je iedere dag wel een keer met muziek in aanraking komt. Muziek neemt je mee. Het geeft betekenis aan alledaagse dingen. Het is net als een geur dat je plotsklaps terugbrengt bij die ene mooie herinnering. Muziek kan de meest krachtige emoties in je los maken op een onbewaakt ogenblik. De juiste toepassing van muziek maakt een grote impact. Muziek beïnvloedt zelfs je perceptie van een gebeurtenis, een personage, de tijd.

“Tijdens de filmcompositieles die ik weleens geef aan muzikanten op het conservatorium, laat ik ter demonstratie vaak een spannende of intense scène zien van een film. Eén keer zonder en één keer met muziek. De studenten zijn vaak nogal gechoqueerd wat het effect is van de muziek. Sommige scènes worden gewoon lachwekkend of zelfs ondragelijk. Soms laat ik een scène herhaaldelijk zien met heel verschillende stukjes muziek eronder. Het resultaat is dat het verhaal compleet anders wordt geïnterpreteerd. Muziek ís de storytelling.” – Arjan.

Waarom kiezen voor op maat gemaakte muziek?
Maatwerk in muziek is heel effectief. Muziek kan als geen ander medium de perceptie en emotie van de waarnemer sturen, middels maatwerk kan dit naadloos aansluiten bij de boodschap en dynamiek van de betreffende productie. Kortom: met maatwerk creëer je meer impact.

Het zorgt voor een eigen identiteit. Met een unieke muziek-identiteit creëer je een blijvende herinnering (denk aan de vergelijking met geur). Er ontstaat de zogenaamde brand love.

Het maakt je werk gemakkelijker. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar geschikte muziek en je bent flexibeler in de mogelijkheden. Ben je bijvoorbeeld beeldmaker dan heb je ongetwijfeld weleens gebruik gemaakt van stock music. Dan weet je vast ook hoe lastig het soms kan zijn om de timing tussen beeld en muziek goed te krijgen. Met maatwerk is dit een stuk eenvoudiger en bovendien laat je het over aan iemand die hier dagelijks mee te maken heeft.

Neem gerust contact op met Room Service Music om eens kennis te maken onder het genot van een kop koffie of thee.

📸 JKey Photography