Nieuw op WeDo: Roost Buitenkoken Dordrecht

Geplaatst op 23 juli 2024

The Bastard, Monolith en nog veel meer topmerken en soorten barbecues, accessoires, terrasverwarmers en buitenkeukens zijn sinds kort verkrijgbaar in de Dordtse showroom van Roost Buitenkoken. Outdoor cooking is hot & happening. En voor ondernemer Leo Pap is het back to the roots. Voordat zijn tuincentrum (Tuincentrum Pap) zes jaar geleden de deuren sloot, verkocht hij er ook veel barbecues, buitenkeukens en alle toebehoren. “Toen al kwamen klanten speciaal voor de service en het assortiment.”

De showroom in Dordrecht is na Haaksbergen de tweede in Nederland. Het is een aanvulling op het aanbod van de online specialist op het gebied van buiten koken. Over de vraag of hij in het gat van de barbecuemarkt in de Drechtsteden wilde stappen, hoefde Leo niet lang na te denken. De interesse in barbecueën en alle mogelijkheden om buiten te koken is altijd gebleven. Bovendien heeft hij er de ruimte voor in zijn goed bereikbare pand aan de Jan Valsterweg, waar ook Vuurwerk Pap en 078MEDIA gevestigd zijn. Het is de bedoeling dat Roost Buitenkoken uiteindelijk vijf showrooms krijgt, verspreid over Nederland.

Al is de showroom nog maar net open, opvallend veel mensen weten de weg al te vinden. Hieronder zijn veel oude bekenden. Klanten die Leo nog kent vanuit het tuincentrum, die weten dat de service goed is. Daarnaast is de markt booming. “Mensen zijn graag gezellig buiten. Een mooie buitenkeuken of barbecue en sfeerverwarming of een vuurkorf maken het extra aantrekkelijk om met elkaar te genieten in de tuin of op het dakterras. Voor veel mensen is barbecueën veel meer dan koken. Het is een hobby, een manier om lekker in de buitenlucht in goed gezelschap de meest creatieve gerechten op de buitentafel te toveren.”

Als mede-eigenaar van mediabureau 078MEDIA weet Leo als geen ander wat de kracht is van sociale media en online marketing. Ook door deze inzet neemt de naamsbekendheid van Roost Buitenkoken in rap tempo toe. 

Dus ben jij op zoek naar een goede barbecue voor die zakelijke barbecue of die zomerse borrel? Maak dan een afspraak en ga langs!