Nieuw op WeDo: Stichting Quiet Drechtsteden

Geplaatst op 22 maart 2023

Stichting Quiet Drechtsteden is sinds 2018 actief in Dordrecht en nu ook in Alblasserdam. Quiet Drechtsteden verzacht armoede en zorgt ervoor dat mensen die in armoede leven toch mee kunnen draaien in de maatschappij. En dit allemaal via een online platform en een gratis app.

Het ontstaan van Quiet
De eerste Quiet Community is gestart in 2015 in Tilburg, dit naar aanleiding van de lancering van de Quiet 500. Deze glossy lijkt op de bekende Quote 500, maar portretteert juist mensen met een kleine portemonnee. De hierop volgende reacties hebben geleid tot de Quiet Community. Inmiddels is Quiet actief in 13 steden, waaronder in Dordrecht.

Quiet Drechtsteden
Zo’n vijf jaar geleden zijn Tatjana en Lisanne gestart met de Stichting Quiet Drechtsteden naast hun dagelijkse werkzaamheden. Inmiddels zijn er nu drie projectleiders, twee ambassadeurs en zo’n vijf vaste vrijwilligers. Er zijn zo’n 500 huishoudens die in armoede leven aangesloten en ongeveer 130 actieve sponsoren die armoede verzachten en mensen geluksmomenten bezorgen.

Door met een innovatief platform te werken, een nauwe samenwerking met de Voedselbank en lokale ondernemers kunnen we snel en effectief huishoudens die in armoede leven bereiken. De huishoudens die we bij de Voedselbank inschrijven, noemen we members. De members krijgen via een digitaal platform de aanbiedingen van sponsors toegestuurd, bijv. een gratis knipbeurt bij de kapper. Ook wordt er iedere maandagochtend een inloop georganiseerd voor members. Om eenzaamheid tegen te gaan, een (hulp)vraag te stellen of om gezellig de dag te beginnen.

Hoeveel weinig waard kan zijn
De voor ons ‘vanzelfsprekende c.q. simpele dingen’ als een bezoek aan de kapper, het afhalen van een kop koffie, het vieren van de verjaardag van je kindje of een uitje naar het museum hebben meer effect op deze doelgroep dan je zou denken. Het doorbreekt namelijk het isolement waarin velen leven, het geeft hun zelfvertrouwen weer een boost én een gevoel van gelijkwaardigheid. Juist deze kleine dingen zijn de eerste stapjes naar het aanpakken en invloed uitoefenen op hun huidige situatie.

Ben jij ondernemer? En wil jij armoede verzachten?
Quiet Drechtsteden biedt ondernemers de kans om op een leuke, gemakkelijke manier armoede te verzachten. Door het gratis aanbieden van jouw passie, je product en/of dienst laat je mensen weer deelnemen aan de maatschappij, geef je hen weer zelfvertrouwen.

Meer weten over de stichting of zelf sponsor worden? Of wil jij op een andere manier iets voor ons betekenen? Kijk dan hier voor meer informatie of mail naar drechtsteden@quiet.nl.

Volg Quiet Drechtsteden op Instagram en LinkedIn om op de hoogt te blijven van onze activiteiten.

Afbeelding: Christine Reehorst