Nieuw op WeDo: Voelen Met Je Hoofd

Geplaatst op 29 maart 2023

Nieuw op WeDo én in de ondernemerswereld is Eline den Hartog van Voelen Met Je Hoofd. In 2016 kwam ze thuis te zitten met een burn-out. “Dat was een ontzettend vervelende tijd, maar ook heel leerzaam. Ik realiseerde mij dat van 9-5 uur als communicatiemedewerker op kantoor werken niet bij mij paste. Ik kreeg er geen energie van”.

Beter voorkomen
Inmiddels heeft ze haar eigen workshop over stress ontwikkeld die zij geeft voor bedrijven, scholen, (vrijwilligers)organisaties en voor iedereen die last heeft van stress óf daar meer over wil leren. Haar doel is om mensen bewust te maken van stress en de daarbij behorende signalen. “Een burn-out kun je helaas niet altijd voorkomen, maar als mensen zich bewuster zijn van de signalen kun je eerder ingrijpen. Daarnaast zijn veel mensen altijd gestresst en druk, maar vergeten ze om daar echt even stil bij te staan.”

Bewustwording
In de interactieve workshop is dat precies wat deelnemers gaan doen. Met elkaar nadenken, praten en ervaren wat stress is. “Eén van de leuke dingen aan de workshop is dat de deelnemers vooral van elkaar leren. Ik heb niet alle antwoorden, maar die zoeken we met elkaar. Aan het einde van de workshop zijn mensen een stukje bewuster en gaan ze naar huis met praktische handvatten.”

Met resultaat
“Een paar maanden geleden heb ik gastlessen gegeven aan derdejaars MBO studenten Maatschappij & Zorg van Da Vinci. Dit was ontzettend leuk om te doen en achteraf hoorde ik ook dat er meerdere studenten waren die na mijn gastles om bijles hebben gevraagd. Dat vind ik écht heel mooi. Zo is het niet alleen een leuke les, maar heeft het ook effect. Ik hoop in de toekomst dan ook nog naar meerdere scholen te gaan.”

De eerste stap
De workshop van Eline zorgt dus voor een stukje meer bewustwording en mogelijk een eerste stap in nieuw gedrag. “Ik weet zelf uit eigen ervaring dat het ontzettend moeilijk is om je eigen gedrag te veranderen. Vooral als je iets al jarenlang op een bepaalde manier doet. Maar, verandering begint bij bewustwording en daar wil ik met mijn workshop aan bijdragen.”

Eén-op-één
Eline biedt de workshop ook 1-op-1 aan. “Niet iedereen houdt ervan om in een groep persoonlijke dingen te bespreken en je hebt in een persoonlijke sessie meer ruimte om echt wat dieper naar iemands situatie te kijken. “Een paar weken geleden deed ik een sessie met een ondernemer die merkte dat zij met thuiswerken soms moeite had met de scheiding tussen werk en privé. Een thema wat vast voor anderen herkenbaar is. Samen hebben we gezocht naar mogelijkheden om wat meer ruimte voor zichzelf te pakken. Nu neemt ze voortaan even wat ‘reistijd’ voor zichzelf, voor ze haar gezinsleven weer inloopt.”

Samenwerken
Als startende ondernemer gelooft Eline ook in samenwerken. Ze gaat daarom graag naar netwerkbijeenkomsten. “Ik denk dat het je sterker maakt als je dingen samen kunt doen en elkaar kunt aanvullen. Sinds een paar maanden kom ik bij de Open Coffee Drechtsteden. Een ontzettend leuke manier om andere ondernemers te leren kennen. Naast de gelegenheid om te netwerken is er ook altijd een workshop en komende editie (6 april) mag ik die geven. Dus mocht je benieuwd zijn in een voorproefje van mijn workshop kom dan zeker even langs.”

Wil je meer weten over Eline en haar workshop? Kijk dan op de website.

Afbeelding: Esther van de Sandt