Nieuw op WeDo: Wereldwijven Ateliers

Geplaatst op 12 september 2023

Wereldwijven Ateliers is een non-profitorganisatie, gevestigd in het historische centrum van Dordrecht. Ruim 80 vrouwen uit allerlei culturen verrichten begeleid vrijwilligerswerk en komen hier om hun sociaal netwerk uit te breiden en met de Nederlandse taal te oefenen. De dagelijkse leiding is in handen van Laura IJzerman en Marieke Schakel. Naast begeleiding van de vrouwen staat de organisatie voor creativiteit: het ontwerpen van tijdloze producten en uitvoering van opdrachten voor ontwerpers. 

Wereldwijven ateliers is opgericht vanuit het idee een plek te creëren waar vrouwen met allerlei (culturele) achtergronden op een creatieve en zinvolle manier bezig kunnen zijn. Wereldwijven ateliers biedt deze vrouwen een veilige plek, een plek waar ze zich welkom voelen, herkenning vinden, ondersteund worden in het vinden van hun weg in onze maatschappij, leren trots op zichzelf te zijn.

Zij stellen zich een samenleving voor waarin iedereen zijn plek heeft, ongeacht je opleidingsachtergrond, geboorteland of levenservaring. Een sociaal netwerk, individuele ontplooiing en versterking van de eigen kracht zijn hierbij essentieel. Beheersing van de Nederlandse taal is hierbij een belangrijke tool, maar ook het delen van levenservaringen. Dit doen wij door gezamenlijk te werken aan producten die met liefde zijn gemaakt in ons handwerk- en naaiatelier. Handgemaakte producten, zoals onze geborduurde kussens, maar ook productiewerk in kleine oplages voor opdrachtgevers.

Klik hier om de website van Wereldwijven ateliers te bekijken.

Instagram

Facebook

LinkedIn