Ondernemer betaalt per 1 oktober belastingschuld af

Geplaatst op 9 mei 2022

Ondernemers die door de coronacrisis betalingsproblemen hadden, konden tussen 12 maart 2020 en 31 maart 2022 bijzonder uitstel van belastingbetaling aanvragen bij de Belastingdienst. Sinds 1 april moet je nieuw opkomende belastingen weer gewoon op tijd betalen. Heb jebijzonder uitstel van belastingbetaling gekregen? Dan heb je, of krijg je binnenkort een brief van de Belastingdienst met een overzicht van de schulden en informatie over de betalingsregeling.

Belastingbrieven schuldenoverzicht
De Belastingdienst stuurt je vanaf begin april een brief met een overzicht van de opgebouwde belastingschuld en de voorwaarden van de betalingsregeling. In juli volgt een brief met de definitieve hoogte van de schuld en het bedrag dat je vanaf 1 oktober iedere maand betaalt om de schuld af te lossen.

Belastingschuld bijzonder uitstel terugbetalen
Je krijgt van oktober 2022 tot november 2027 de tijd om de belastingschuld af te lossen. Je betaalt elke maand een vast bedrag . Dit maandbedrag staat in de brief die je van de Belastingdienst krijgt. De uiterste betaaldatum van de 1e termijn is 31 oktober 2022. Je kunt ook eerder starten met afbetalen.

Klik hier en lees het hele artikel.