Ondernemers krijgen steun bij hoge energierekening

Geplaatst op 4 oktober 2022

De torenhogen energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook het mkb. Het kabinet werkt aan plannen om ondernemers te helpen. Er komt waarschijnlijk een prijsplafond voor energie, waardoor je minder betaalt voor je energie tot een bepaald verbruik. Daarnaast wil het kabinet meer geld uittrekken om ervoor te zorgen dat bedrijven verduurzamen.

Prijsplafond voor mkb
Voor een deel van het mkb wil het kabinet een tijdelijk prijsplafond voor energieprijzen invoeren. Voor zover nu bekend is gaan hiervoor dezelfde regels gelden als voor huishoudens. Dit houdt in dat je een aangepast maximumtarief betaalt over je verbruik tot 1.200 m3 gas en 2.400 KWh elektriciteit. Over alles wat je daarboven verbruikt betaal je de marktprijs.

Energiegrootverbruikers
Op dit moment onderzoekt het kabinet of er een speciale subsidieregeling mogelijk is voor bedrijven die veel energie gebruiken, zoals bakkers, tuincentra en sauna’s.

Geld voor verduurzaming
Als laatste wil de overheid bedrijven helpen met verduurzamen. Er komt meer geld beschikbaar voor verschillende groene aftrekposten, zodat je bij de aangifte inkomstenbelasting minder belasting betaalt.

Wil je besparen op energiekosten? Lees welke stappen je kunt zetten om je pand te verduurzamen.