Ondernemersverenigingen in Dordrecht

Geplaatst op 20 januari 2023

Samenwerken en zakendoen staat in Dordrecht hoog in het vaandel. Om deze reden heeft Dordrecht een uniek netwerk van verschillende ondernemersverenigingen en businessclubs. Welke rol heeft WeDo hierin en wat zijn de voordelen?

Onderlinge handel en lokaal inkopen
WeDo staat voor het verbinden van bedrijven in Dordrecht. Het platform staat voor het vervullen van de behoefte om meer lokale samenwerkingen en lokale inkopen te stimuleren. Om deze behoefte te vervullen kunnen ondernemers onder één dak terecht op het platform waar ‘Support Your Local’ in Dordrecht centraal staat.

Samen sta je sterker
Het sterkste voordeel om lid te zijn van een ondernemersvereniging is dat je samen sterker staat dan alleen. Je kunt namelijk als één gesprekspartner naar buiten treden tijdens overleg met overheden. Denk hier bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van een bedrijventerrein.

Leren, delen en netwerken
Een ander voordeel is het delen van kennis. Door het met elkaar te doen leer je meer en sta je sterker als onderneming. Je netwerk wordt uitgebreid en je kunt samen acties uitvoeren. Hierbij kun je denken aan gezamenlijke inkoopacties, het verduurzamen van een winkelstraat of de promotie van bepaalde zakelijke evenementen.

Zichtbaarheid
Je zorgt niet alleen voor goede samenwerkingen en je haalt niet alleen nieuwe kennis in huis. De zichtbaarheid van je bedrijf wordt vergroot. Andere ondernemers krijgen met jou en je onderneming te maken, maar ook andersom. Samenwerkingen leiden tot onderlinge handel en het lokaal inkopen.

Informeel en gezellig
Naast de zakelijke, economische of politieke onderwerpen die veel voorbijkomen bij een ondernemersvereniging is het ook gezellig en informatief om met andere ondernemers bij elkaar te komen. Op welke manier dit ingevuld wordt is per ondernemersvereniging verschillend (bedrijfsbezoeken, gastsprekers, lezingen en borrels).

Ondernemersverenigingen in Dordrecht
Dordts ondernemen doen we samen, ook bij WeDo. In Dordrecht is het ondernemersnetwerk hecht, met als doel het bieden van kansen aan de leden voor nieuwe business en het uitbreiden van netwerken. Zoek jij een ondernemersvereniging of businessclub die perfect bij jou en je onderneming past? Op de pagina van ondernemersverenigingen vind je het volledige overzicht van verschillende netwerken en verenigingen:

  • Ondernemersverenigingen
  • Businessclubs
  • Winkeliersverenigingen
  • Regionale clubs
  • Investeringsfondsen
  • Regionale organisaties

Ben jij ook toe aan meer samenwerkingen en handel met lokale ondernemers? Claim je bedrijf op WeDo, plaats opdrachten, bezoek evenementen en sluit je aan bij ondernemersverenigingen in de stad.